≫ 

Dačić o ekonomskim, političkim i međunarodnim planovima za Srbiju: "Iduća godina bolja u svakom smislu"

Za tačno mesec dana imaćemo referendum o ustavnim promenama. Očekujem njegov uspeh i pozitivan ishod, uz veliko učešće naših gradjana. Na taj način završićemo jedan izuzeto važan posao, na kojem se radi već godinama i unaprediti položaj i rad našeg pravosudja -  kazao je predsednik Narodne skupštine

  • 1
Komemoracija Muamera Zukorlića Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će Srbija iduće godine biti bolja nego prethodne u svakom smislu - i ekonomskom, političkom, medjunarodnom, u svakoj sferi koja je bitna za gradjane i za državne interese.

- Za tačno mesec dana imaćemo referendum o ustavnim promenama. Očekujem njegov uspeh i pozitivan ishod, uz veliko učešće naših gradjana. Na taj način završićemo jedan izuzeto važan posao, na kojem se radi već godinama i unaprediti položaj i rad našeg pravosudja -  kazao je Dačić otvarajući konferenciju "The Economist: Svet u 2022" u Domu Narodne skupštine.

On je dodao da su promene Ustava godinama bile jedan od najvažnijih kriterijuma za napredak Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

- Očekuju nas, naravno i izbori na nekoliko nivoa već u aprilu, oni će biti sprovedeni kao i do sada po standardima koji važe u svim demokratskim državama, a uz to na njima ćemo primeniti i sve dogovore koje smo postigli proteklih meseci u medjustranačkom dijalogu - kazao je Dačić.

Istakao je da buduće vlade, kao i predsednika koji će takodje biti biran, očekuje kontinuitet dosadašnje politike koja je promenila lice Srbije i kada je reč o ogromnim infrastrukturnim projektima, mnogobrojnim proizvodnim pogonima i opštem rastu životnog standarda građana.

- To je i politika koja će nastaviti da se na medjunarodnoj pozornici aktivno bori za svoje najvažnije nacionalne interese, tu pre svega mislim na pitanje Кosova i Metohije. Očekujem punu stabilnost koja je neophodan preduslov za razvoj u svakom smislu. To nije nikakvo predvidjanje, to je logičan i realan tok stvari na osnovu dosadašnjeg rada svih naših institucija, i koji će, siguran sam, još jednom biti verifikovan veoma snažnom podrškom naših gradjana na narednim izborima -  rekao je Dačić.

Naveo je da u pandemijskim godinama Srbija uspela da uveća stopu privrednog rasta, privuče značajane strane investicije i obezbedi velika ulaganja u infrastrukturu, što će biti nastavljeno i u narednoj godini.

- Srbija je i imala, i sada ima, snažan i najbolji mogući odgovor na krizu kovida 19 i kada je reč o zdravstvenoj zaštiti stanovništva i o zaštiti ekonomije. Ove godine je još je ubedljivija u tom domenu, a pre svega po investicijama - rekao je Dačić i dodao da je to rezultat politike tima koji predvodi predsednik države Aleksandar Vučić i koji je interes zemlje i gradjana stavio na prvo mesto.

Video: Predsednik Skupštine Ivica Dačić ozvaničio: Usvojene izmene Zakona o referendumu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA