≫ 

Donika Gervala Švarc danas u Preševu: Ministarka iz Prištine prvi put u Srbiji, bez statusnih oznaka

Prištinsko ministarstvo juče je saopštilo da je "Gervali Švarc zabranjen odlazak u Preševsku dolinu", što je demantovala Kancelarija za KIM navodeći da je njena poseta centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka

  • 0

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore privremenih institucija u Prištini Donika Gervala-Švarc, koja je juče optužila Srbiju da joj ne dozvoljava posetu na teritoriju južnog dela centralne Srbije, najavila je da će "danas prvi put otići u Preševsku dolinu".

Ona je na svom Fejsbuku napisala da će prvo posetiti Bujanovac, zajedno sa profesorom Redžepom Đerđinijem, gde će se sastati sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

- Sa danom zakašnjenja, uskoro krećem u prvu posetu Preševskoj dolini. Osećam se veoma privilegovanim da u ime vlade Kosova posetim institucionalne predstavnike i građane opština u Dolini i da razgovaram i izbliza vidim kako možemo da produbimo našu saradnju - napisala je ona.

Dodala je da je da će tokom dana otići u Preševo, gde će se sastati sa gradonačelnicom Arditom Sinani, ali i da će imati sastanke sa odbornicima I predstavnicima albanskih političkih partija i studentima.

Kosovsko Ministarstvo juče je saopštilo da je "Gervali Švarc zabranjen odlazak u Preševsku dolinu", što je demantovala Kancelarija za KIM navodeći da je njena poseta centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka, a da je dokaz za to mejl kojim prištinski oficir za vezu zahvaljuje oficiru za vezu Beograda povodom odobravanja posete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA