≫ 

Predsednik Vučić uputio čestitku novom premijeru Češke

Nova češka vlada desnog centra, predvođena premijerom Fijaleom, stupila je danas na dužnost

  • 3
ZAKON EKSPROPRIJACIJA VUCIC Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom premijeru Češke Republike Petru Fijali, u kojoj se, između ostalog, kaže:

- Čestitam vam izbor za premijera Češke Republike. Birači su u Vas, kako ste rekli, uložili svoje nade u promenu i bolju budućnost za njih i naredne generacije. Uveren sam da ćete, obavljajući ovu odgovornu dužnost, opravdati njihovo poverenje, spremni da se suočite sa različitim izazovima. Želeći Vam mnogo uspeha u radu, verujem da će bliskost i solidarnost, koju smo pokazali i tokom aktuelne pandemije, dati podstrek odnosima naših dveju zemalja. Republika Srbija je posvećena razvoju saradnje sa prijateljskom Češkom Republikom, u korist obostranog napretka - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Podsetimo, nova češka vlada desnog centra, predvođena premijerom Fijaleom, stupila je danas na dužnost, u trenutku kada je zemlja suočena sa naglim skokom inflacije i troškova energije, rekordnim budžetskim deficitom i pandemijom kovida-19.

Fijala, 57-godišnji bivši univerzitetski profesor, predvodi koaliciju sačinjenu od pet partija koja obuhvata širok politički spektar, od njegovih fiskalno konzervativnih Građanskih demokrata do liberalnije Piratske partije koja prvi put ulazi u vladu.

Nova vlada je, na oktobarskim izborima, obezbedila 108 mesta u donjem domu parlamenta koji broji 200 članova.

Video: Srbija donirala 100.000 Fajzer vakcina Republici Češkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevo

    17. decembar 2021 | 17:37

    Iskrene cestitke i nadamo se dobroj saradnji u buducnosti

  • fdadf

    18. decembar 2021 | 06:59

    Iskrene čestitke na imenovanju, uz želju da se saradnja izmedju dve zemlje proširi i podigne na znatno viši nivo.

  • Mila

    17. decembar 2021 | 16:18

    Puno uspeha u daljem radu novo izabranom premijeru, a takodje i bolja saradnja sa i jacanje prijateljstva sa nasom zemljom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA