Vučić danas u Kostolcu: "Neće biti restrikcija"

Najavljujući da će danas, za svetog Nikolu, svoju slavu, biti sa rudarima, Vučić je poručio građanima da restrikcija struje neće biti, ali da zato za njega i za sve druge iz tog sistema više nema ni slava, ni Nove godine, Božića i drugih praznika

  • 27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će posetiti kopove i termolektranu "Kostolac".

Najavljujući da će danas, za svetog Nikolu, svoju slavu, biti sa rudarima, Vučić je poručio građanima da restrikcija struje neće biti, ali da zato za njega i za sve druge iz tog sistema više nema ni slava, ni Nove godine, Božića i drugih praznika, da bi građani mogli da imaju dovoljno energenata i tople stanove.

Što se tiče cena, on je rekao da naša država to trenutno može da izdrži, ali da je veoma važno da zadržimo termo izvore i da, uz rast obnovljivih izvora, Srbija mora da rešava pitanje reverzibile i balansiranja energije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Na neke ljude sam ljut, jer nisu obezbedili da ugalj ne bude toliko vlažan i mokar - rekao je Vučić i dodao da pre svega misli, kako je rekao, na "generalnog direktora (EPS-a), ali i na sve druge u sistemu".

Ukazujući na zaključke sastanka koji je u petak održao sa predstavnicima energetskog sektora i članovima vlade, predsednik je rekao:

- Zamolio sam rudare Kolubare da sada iskopavaju 75.000 tona dnevno novih otkopa, da od Nove godine skidamo 20.000 tona sa deponije odnosno odlagališta, da bismo imali koliko je moguće, jer nećemo imati nijednog trenutka punu snagu zbog nižeg kvaliteta uglja, da manjom količinom kvalitetnijeg uglja iz Drmna prebacujemo 3.000 tona za Obrenovac da bismo mešali sa manje kvalitetnim ugljem.

Vučić je istakao da će Blok 3 biti značajno snaženje naših kapacijteta krajem 2023. i početkom 2024. godine.

- Mreža nam je stabilna, sva domaćinstva, sa izuzetkom njih 500 gde se problemi rešavaju, a to je na nivou statističke greške.

Zahvalio se rudarima koji su iskopali rekordnu količinu uglja u Drmnu - 34.000 tona uglja.

Kako je kazao, dogovor na sastanku je bio da bude 30.000 tona.

- Inženjer Tomašević me je obradovao, biće snage, jer smo sve vreme pričali kako da deo kvalitetnijeg uglja prebacimo iz Kostolca u TENT. Obezbedili smo Srbija kargo vozove da svakoga dana 3.000 tona uglja od 9.000 kilodžula kalorijske vrednosti, dakle najkvalitetnijeg uglja, prebacimo u TENT da bismo mogli da održimo kotlove i mašine u TENT sve vreme u pogonu, u radu.

- Juče je ukupna potrošnja električne energije na nivou srbije bila 116.830 megavatsati, mi smo uspeli da proizvedemo goto 99.000 megavatsati. Bilo je loše pre 6 dana, kada smo proizveli svega 70.00 megavat sati. Nama su radni dani zbog snažne industrije problem. Cilj nam je da pojačamo našu proizvodnju dodavanjem snage - kazao je Vučić.

Nama danas industrija troši 50 posto eletrične energije, dodao je.

Video: Sednica Vlade Srbije: Prisustvuje i predsednik Vučić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepen.bul

    19. decembar 2021 | 13:49

    Srećna slava svim normalnima koji danas slave i sede kući.

  • Ppp

    19. decembar 2021 | 16:48

    Svaka čast ako je to uspeh u 21 vek za jednu državu

  • Zeljko

    19. decembar 2021 | 22:26

    Evo zašto je Alrksandar Vučić najcenjeniji kod glasala, koji je još predsednik posetio Kostolac ikada? Pa nijedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA