Zbog nemira i protesta, premešta se samit inicijative "Otvoreni Balkan" iz Tirane u Elbasan

 
 ≫ 
  • 35

Premijer Albanije Edi Rama će biti domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, koji bi u Elbasan trebalo da stignu oko 18:30 sati, dok je zvanična večera planirana sat vremena kasnije

Albanski premijer Edi Rama doneo je odluku da samit inicijative Otvoreni Balkan bude održan u Elbasanu, umesto u Tirani, gde su danas ispred sedišta Vlade počeli protesti pristalica Saljija Beriše usmereni protiv održavanja tog skupa i gde je zapaljena srpska zastava, prenosi ABC njuz.

Rama će biti domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, koji bi u Elbasan trebalo da stignu oko 18:30 sati, dok je zvanična večera planirana sat vremena kasnije.

Na večeri se očekuje i prisustvo višeg savetnika u Atlantskom savetu Džima O Brajena i potpredsednika Fondacije za otvoreno drištvo Aleksa Soroš.

Na Berišin poziv odazvale su se stotine njegovih pristalica okupljanjem ispred kabineta premijera u vreme kada se očekuje da će albanski šef vlade Edi Rama narednih sati održati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan za sada su uključene samo Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Prema navodima medija u Albaniji, za održavanje reda i mira tokom ovih protesta, angažovano je više od 2.000 pripadnika policije, a osim specijalaca, angažovani su i snajperisti.

Kako prenose albanski mediji, okupljenje demonstranata počelo je u sedištu Demokratske stranke posle čega su se uputili ka zgradi Vlade Albanije.

Video: Manji protest u Tirani, policija upotrebila suzavac

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. decembar 2021 | 19:50

    To je sve Soros i organizovao. Sve anti-vladine demonstracije i protesti po svetu finansira ovaj najveci zlotvor "novog sveta" Dzordz Soros. Jedini koji mu se suprotstavio je Orban i jedini koji je imao m... da mu zatvori Univerzitet i zabrani delovanje u Madjarskoj.

  • Невена

    20. decembar 2021 | 19:08

    Срамота за неспособну власт у Тирани која није била у стању обезбиједити сигурност очигледно угроженом предсједнику Републике Србије е сада како би било обичном српском грађанину када се на овакав начин приступа према предсједнику?! Срамота, вееелика срамота .

  • MK

    20. decembar 2021 | 19:06

    Albanci, Šiptari nikada ali baš nikada nisu voleli Srbe i Makedonce. Oni do podne mrze sebe a od podne sve oko sebe. Žgadija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA