Milićević: Kakav će stav zauzeti Srbija posle diplomatskog incidenta u Tirani i paljenja srpske zastave?

Poslanik Đorđe Milićević je rekao da se u ponedeljak u Tirani desio nezapamćen diplomatski skandal

  • 3
BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević pitao je danas kakav će stav zauzeti Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije nakon jučerašnjeg, kako je rekao, skandaloznog diplomatskog incidenta u Tirani i pokušaja da se Srbija i predsednik Aleksandar Vučić unize pred svetom, paljenjem srpske zastave i demonstracijama protiv Srbije, prenosi Tanjug.

Milićević je rekao da se u ponedeljak u Tirani desio nezapamćen diplomatski skandal.

- Na ulicama glavnog grada Albanije pristalice Salji Beriše organizovale su demonstracije protiv regionalne inicijative ’Otvoreni Balkan’ i njenog lidera, predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom albanski ekstremisti su palili srpske zastave i planirali da napadnu kolonu službenih automobila, kako bi sprečili održavanje ovog samita - rekao je Milićević.

On je podsetio da se Srbija dosledno zalaže za politiku mira i stabilnosti.

- Srbija ovu inicijativu vidi kao priliku da gledamo u budućnost umesto u prošlost i zato joj je istinski i posvećena. Tu posvećenost potvrđuju i brojni do sada potpisani sporazumi sa Severnom Makedonijom i Albanijom - dodao je Milićević.

Kako je istakao, jučerašnji događaj u Tirani je neprihvatljiv i pokazuje da bi se neki vrlo rado vratili u prošlost, ma kakva da je bila.

- Očigledno je da nekome smeta ekonomski jaka i stabilna Srbija, Srbija koja je danas neosporni faktor stabilnosti u regionu i lider po privrednom rastu - naveo je Milićević.

Video: Gorele srpske trobojke u Tirani: Na protestu ispred Vlade Albanci spaljivali srpske zastave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krivo sedi al' ...

    21. decembar 2021 | 13:36

    O tim divljacima mislim sve najgore, ali ne tako davno neki naši radiše to isto po Beogradu sa Albanskom zastavom prilikom posete Edija Rame našoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA