≫ 

Kakva je reakcija zvaničnog Beograda na današnje hapšenje na KiM? "Biće obezbeđena pravna pomoć"

To je Kurti radio zbog "Otvorenog Balkana" danas, da bi nešto napravio - kaže Vučić, dodavši da će više podataka o tome imati kada se vrati u Beograd

  • 14
Kosovska Mitrovica Foto: Tanjug/AP

Na početku su nam govorili da je suština svega da na severu Kosova žive kriminalci, i vodili su kampanju sa delom medija ne mesecima, nego godinama, "kriminalci sa severa", "kriminalni sever", tako da bi sve što se uradi rekli da se ne radi protiv Srba nego protiv kriminalaca, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Govoreći o hapšenjima u Štrpcu, gde su privedeni i Srbi, Vučić kaže da "izgleda da su kriminalci i na jugu".

- Sve kriminalci, sad su otišli u Sirinićku župu i sve kriminalci. Deset ih uhapsiše i sve kriminalci, samo ne znam kako usput nigde ne nađoše ozbiljne kriminalce, nego ih uvek nađu među Srbima - rekao je Vučić.

- To je Kurti radio zbog "Otvorenog Balkana" danas, da bi nešto napravio - kaže Vučić, dodavši da će više podataka o tome imati kada se vrati u Beograd.

Kaže da će "našim ljudima biti obezbeđena pravna pomoć, i videćemo o čemu se tačno radi".

Podsetimo, u akciji specijalne kosovske policije, koja je počela zorom jutros u 6, u većinski srpskom Štrpcu uhapšeno je 10 ljudi među kojima i je i bivši gradonačelnik opštine, javlja prištinski Reporteri.

Specijalne jedinice kosovske policije izvele su akciju u Štrpcu, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari potvrđujući akciju kaže da je posredi "istraga oko zloupotrebe službenog položaja". Šukri Jašari je rekao da racija policije još traje, javlja RTS.

Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Štrpce, direktor Katastra, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

Kako se navodi, akciju u koordinaciji sprovode tužilaštvo i kosovska policija. Akcija je pokrenuta je protiv korupcije u vezi sa izgradnjom u Brezovici.

Kancelarija za KiM osudila potez

Akcija Kosovske policije koja je, sa do zuba naoružanim specijalcima Rosu, upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba, još jedan je brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda i novi teror Aljbina Kurtija, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Od jutros se, kako navodi Petković, opština Štrpce nalazi se u blokadi, pristupi su onemogućeni, ulice zatvorene, mnoge srpske kuće pretresene, narod zastrašen i onemogućen da obavlja osnovne poslove.

- Pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, Aljbin Kurti ponovo šalje specijalce Rosu pod punom ratnom opremom u srpske sredine sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje. Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine - izjavio je Petković, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Video: Ovo je 7. ili 8. upad na sever Kosova, najgrublje krše sporazum: Vučić o potezima Prištine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. decembar 2021 | 16:45

    MI SMO AMERICKA KOLONIJA POD NATO OKUPACIJOM NA EU PUTU KRVAVOG NESTANKA!!!

  • Milan

    21. decembar 2021 | 15:09

    Isto kao i do sada - nikakva. Samo "oštre" osude i prećenje praznim puškama.

  • aleksa

    21. decembar 2021 | 16:53

    Bre gde su sad ovi borci za ljudska prava u Beogradu da kazu u Briselu sta se radi protiv Srba na Kosovu.Oni samo tamo idu da ruze Srbiju .Sram vas bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA