Državni vrh Srbije uputio čestitke povodom Božića po gregorijanskom kalendaru

Želim da duh Božića bude i u narednoj godini podsticaj da, svedočeći svoju tradiciju, složno i zajednički delujemo za napredak Srbije - navodi se u poruci predsednika

  • 0
Narodna skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

- Želim da duh Božića bude i u narednoj godini podsticaj da, svedočeći svoju tradiciju, složno i zajednički delujemo za napredak Republike Srbije. I u godini za nama potvrdili smo opredeljenost da odlučno dajemo odgovor pred svim izazovima koji se postavljaju pred našom državom, na dobrobit svih naših građana - naveo je Vučić.

- Čestitajući Vam Božić, želim da Vas uverim da ćete u Republici Srbiji i njenim državnim organima uvek imati pouzdanog i odanog partnera. Srećan Božić! Srećna Nova 2022. godina - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

"Tolerancija temelj društva"

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Božić nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru i vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- Iza nas su teški trenuci koje smo zajedno prevazilazili. Iskreno verujem da smo u tome uspeli svi zajedno, jer su solidarnost, empatija i tolerancija u temelju našeg društva - navela je Brnabić.

Sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, poželela je da praznične dane provedu u miru, radosti i ljubavi sa najbližima.

- Neka vam Božić donese duhovni mir, zdravlje i napredak na svim životnim poljima. Srećan Božić - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA