≫ 

U Palati Srbije predsednik Srbije dodelio radne ugovore najuspešnijim diplomcima medicinskih škola

Predsednik Vučić je čestitao mladim lekarima i medicinskim tehničarima, i rekao da će oni vrlo brzo naučiti koliko je važno to što su dobili posao, umesto jednokratne novčane pomoći

  • 5

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijih diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

U okviru Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih škola, danas posao dobija 700 mladih - 200 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 500 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola. Ugovore o radu, na svečanosti u Palati Srbija, uručio im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svečanosti, koja je počela intoniranjem himne "Bože prave", prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dekani medicinskih fakulteta, najbolji diplomci...

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Lazar Davidović poručio je mladima da su oni najbolji među najboljima, koje ova zemlja ima i koji bi u budućnosti trebalo da je učine još lepšom i boljom.

- Ovim zaposlenjem dobili ste najbolji pretpraznični poklon. Iskoristite praznike, a onda prionite na posao da ispunite svoje ambicije, ali i ono što se od vas očekuje - rekao je Davidović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Najbolji diplomci medicine u Srbiji, sa prosekom 9,5 i 10, imali su priliku da kroz direktan razgovor sa ministrom zdravlja i direktorima zdravstvenih ustanova iskažu svoja interesovanja u pogledu specijalističkih studija i ustanove u kojoj će graditi svoju karijeru lekara.

Diplomci sa medicinskih fakulteta iz Beograda, Prištine, Niša, Kragujevca i Novog Sada dobiće posao u nekoj od zdravstvenih ustanova i priliku za stručno usavršavanje kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije. U okviru programa koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, ukupno je u zdravstvenim ustanovama zaposleno 711 diplomaca medicine i 1.400 najboljih medicinskih sestara/tehničara. Iz ministarstva poručuju da će već početkom sledeće godine, u još jednoj akciji zapošljavanja koju organizuje resorno ministarstvo, i diplomci sa prosekom iznad 8 dobiće priliku da se zaposle.

U okviru tog konkursa prijavilo se više od 1.000 mladih lekara, a kako kažu iz ministarstva zdravlja, svi oni biće zaposleni u domaćem zdravstvu.

- Odlazak mladih stručnjaka iz Srbije opterećuje našu zemlju već decenijama. Srbija vam ne može pružiti materijalne prinadležnosti kao neke zemlje, ali postoje podsticajne akcije poput ove, da u ubrzanom postupku dobijete posao. Ja se na tome zahvaljujem i predsedniku i ministru zdravlja - rekao je Davidović.

On je rekao da savremene bolnice u Srbiji ne zaostaju za drugim zemljama, za razliku od perioda kada je on počeo svoju karijeru.

- Ovim zaposlenjem dobili ste najbolji mogući predpraznični poklon. Iskoristite ove praznike na najbolji način, a onda prionite na posao i ispunite svoje ambicije - rekao je Davidović.

Predsednik Aleksandar Vučić je potom uručio ugovore mladim lekarima i medicinskim tehničarima.

Potom se okupljenima obratila dr Markagić Milica, koja se zaposlila u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, i rekla da joj je drago što je neko nagradio besane noći koje su proveli u učenju.

- Dobiti priznanje da se nalazite među najboljima velika je čast. Danas nam je data prilika da svoje snove u gradu koji želimo, baveći se svojom specijalizacijom - rekla je ona.

Filip Ninković, koji se zaposlio u Institutu za majku i dete, zahvalio se predsedniku i ministarstvu što je njemu i njegovim kolegama omogućeno da rade u svojoj zemlji.

Vučić: Brzo ćete naučiti da je važniji posao od novčane pomoći

Predsednik Vučić je čestitao mladim lekarima i medicinskim tehničarima, i rekao da će oni vrlo brzo naučiti koliko je važno to što su dobili posao, umesto jednokratne novčane pomoći.

- Ne morate da budete naročito pametni u državnoj upravi pa da prepoznate koliko ste vi svojim rezultatima, učenjem i marljivošću pokazali koliko ste ispred ostalih, i na nama je da uradimo sve da ostanete u svojoj državi i da radite ovde - kazao je Vučić.

Predsednik je dodao da će mladi lekari i tehničari raditi u najboljim uslovima, i da je važno da svi vide da možemo da idemo napred.

- Uspeh nije ključ sreće, sreća je ključ uspeha. Ako voliš ono što radiš bićeš srećan, reči su vašeg kolege Roberta Švajcera. Zaista nema ništa lepše nego da radite ono što volite - rekao je predsednik Vučić, i podsetio na mudre reči Šimona Peresa - da škola nikada nije završena, i da uvek učimo.

Vučić je rekao da je srećan što danas posao dobija 711 ljudi, lekara i medicinskih tehničara, i istakao da je Republika Srbija na sebe preuzela veliku obavezu.

- Ali ta naša obaveza je nešto sa čim možemo da izađemo na kraj, jer zajedno možemo da napravimo uspešniju Srbiju. Ja vas molim da budete vredni i posvećeni, kao što ste bili i do sada. Ja ću vam reći da vam želim svu sreću ovoga sveta, i da mi od vas mnogo očekujemo. Vi preuzimate odgovornost za živote mnogih drugih ljudi, čeka vas naporan rad, ali sam siguran da ćete biti veoma uspešni i na ponos svojim roditeljima i svih onih koji su u vas ulagali - kazao je predsednik.

On je za kraj poželeo mladim lekarima da svoju Srbiju nikada ne napuste.

Video: Vučić zapalio sveću u Sopoćanima: Posetio jednu od najstarijih srpskih svetinja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Interesantno

    28. decembar 2021 | 13:05

    A već godinama, preko Republičkog zavoda za zapošljavanje i Privredne komore, regrutuju se naši medicinski radnici za rad u Nemačkoj...

  • On

    28. decembar 2021 | 13:05

    A ja zavrsio visoku ueleznicku i posle specijalisticke studije, a iz Beograda sam i 10godina nisam uspeo da se u struci zaposlim i zato sam sada u Nemackoj i radim svoj posao, hvala Srbiji sto sam bio na budzetu

  • Jedan

    28. decembar 2021 | 13:04

    Zaposleni 10 glasova pa ti vidi matematika je prosta!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA