• 0

Stefanović: Uskoro predstavljanje državne platforme o Kosovu

Platforma za KiM treba da predvidi "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da pokaže smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom, kaže predsednik Skupštine Srbije

  • 0

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će državna platforma o Kosovu i Metohiji biti predstavljena javnosti u narednih nekoliko nedelja, a čim bude spremna za skupštinsku raspravu, uvrstiće je u dnevni red parlamenta.
- U narednih nekoliko nedelja, državna platforma o Kosovu pojaviće se u javnosti, a kada bude spremna za skupštinsku raspravu, biće mi veliko zadovoljstvo da je uvrstim u dnevni red - rekao je Stefanović i dodao da očekuje da će platforma dobiti najširu podršku javnosti i političkih aktera.

On tvrdi da će platforma za KiM predvideti "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da, istovremeno, pokaže smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom.
- Cilj je da se obezbedi najšira podrška javnosti, a ne samo političkih aktera. Očekujem da će najveći broj stranaka da se složi sa platformom, a ne bih voleo da to bude pitanje politikantstva, jer je Kosovo izuzetno važno nacionalno pitanje - rekao je on.
Što se tiče pregovora s Prištinom, Stefanović je rekao da za sada ne zna kakav će biti model, i dodao da bi parlament usvajanjem platforme dao "ključne smernice našem timu u nastavku dijaloga, ali to bi bila i svojevrsna podrška pregovaračima".
(D. Z. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima