Stefanović: Uskoro predstavljanje državne platforme o Kosovu

Platforma za KiM treba da predvidi "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da pokaže smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom, kaže predsednik Skupštine Srbije

  • 0

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će državna platforma o Kosovu i Metohiji biti predstavljena javnosti u narednih nekoliko nedelja, a čim bude spremna za skupštinsku raspravu, uvrstiće je u dnevni red parlamenta.

- U narednih nekoliko nedelja, državna platforma o Kosovu pojaviće se u javnosti, a kada bude spremna za skupštinsku raspravu, biće mi veliko zadovoljstvo da je uvrstim u dnevni red - rekao je Stefanović i dodao da očekuje da će platforma dobiti najširu podršku javnosti i političkih aktera.

On tvrdi da će platforma za KiM predvideti "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da, istovremeno, pokaže smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom.

- Cilj je da se obezbedi najšira podrška javnosti, a ne samo političkih aktera. Očekujem da će najveći broj stranaka da se složi sa platformom, a ne bih voleo da to bude pitanje politikantstva, jer je Kosovo izuzetno važno nacionalno pitanje - rekao je on.

Što se tiče pregovora s Prištinom, Stefanović je rekao da za sada ne zna kakav će biti model, i dodao da bi parlament usvajanjem platforme dao "ključne smernice našem timu u nastavku dijaloga, ali to bi bila i svojevrsna podrška pregovaračima".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA