Priština: Ruski zvaničnik u Unmiku persona non grata. Grevala: Sprečavamo destabilizaciju iz Rusije

Ona je kasnije na saopštila je danas da je, na zahtev premijera Aljbina Kurtija, donela odluku da proglasi ruskog zvaničnika u Unmiku za personu non grata zbog, kako tvrdi, njegove štetne aktivnosti kojom je narušena bezbednost tzv. Kosova

  • 1

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc proglasila je ruskog zvaničnika u Unmiku za personu non grata, saopštilo je na Tviteru to ministarstvo.

Ona je kasnije na saopštila je danas da je, na zahtev premijera Aljbina Kurtija, donela odluku da proglasi ruskog zvaničnika u Unmiku za personu non grata zbog, kako tvrdi, njegove štetne aktivnosti kojom je narušena bezbednost tzv. Kosova.

Gervala je na Fejsbuku navela da su institucije iz Prištine odlučne u borbi protiv, kako tvrdi, "malignog uticaja Ruske Federacije i njenih satelitskih predstavnika u regionu, koji za cilj imaju da potkopaju dostignuća Kosova i naših partnera, prvenstveno SAD, NATO i EU".

- Kosovo će nastaviti još bliže da sarađuje sa svojim međunarodnim saveznicima, posebno Amerikancima, Evropljanima i NATO, kako bi sprečili bilo kakve destabilizujuće napore Ruske Federacije u našem regionu- navela je Gervala.

Ona je dodala da je o odluci da ruskog zvaničnika proglasi za personu non grata obavestila nadležne institucije za sprovođenje zakona i relevantne organe.

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija objavilo na Tviteru da Priština stoji uz saveznike u delovanju protiv "zlonamernih akcija" koje, kako se tvrdi, ugrožavaju "nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    31. decembar 2021 | 16:12

    Како пишу ов саопштења, ко их не зна, помислио би да су озбиљна држава!Ипак, они , као и сви лоши ђаци, упорно преписују америчке текстове!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA