• 0

SKANDAL: Bivši ministar kupio 2.616 knjiga od sopstvene firme za 1,2 miliona dinara!

Odluku o izboru svog preduzeća potpisao je lično ministar Marković, dok je ugovor i rešenje o prenosu sredstava ministrovoj firmi potpisala tadašnja državna sekretarka i ministrova partijska koleginica Snežana Stojanović Plavšić. Vrednost knjiga 1.171.903,12 dinara

  • 0

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva kupilo je sredinom ove godine ukupno 2.616 knjiga, odnosno 24 naslova, od izdavačkog preduzeća Stubovi kulture-Vreme knjige d.o.o, čiji je vlasnik bio tadašnji ministar Predrag Marković, objavio je intenet sajt Pištaljka.
Odluku o izboru svog preduzeća potpisao je lično ministar Marković, dok je ugovor i rešenje o prenosu sredstava ministrovoj firmi potpisala tadašnja državna sekretarka i ministrova partijska koleginica Snežana Stojanović Plavšić. Vrednost knjiga koje je ministarstvo budžetskim novcem otkupilo od ministrove firme za potrebe javnih biblioteka u Srbiji iznosi 1.171.903 dinara.

U ugovoru o nabavci knjiga, koji je potpisan 17. aprila između ministarstva kulture i firme Stubovi kulture-vreme knjige d.o.o., navodi se da ministarstvo zastupa ministar Predrag Marković, a ministrovu izdavačku firmu direktorka Vesna Tešić.
Međutim, na mestu na kome je bilo predviđeno da potpis stavi ministar Marković, umesto njega je to učinila tadašnja državna sekretarka i funkcionerka stranke G17 plus Snežana Stojanović Plavšić.
(I. M. / Izvor: Pištaljka)


 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima