• 0

SKANDAL: Bivši ministar kupio 2.616 knjiga od sopstvene firme za 1,2 miliona dinara!

Odluku o izboru svog preduzeća potpisao je lično ministar Marković, dok je ugovor i rešenje o prenosu sredstava ministrovoj firmi potpisala tadašnja državna sekretarka i ministrova partijska koleginica Snežana Stojanović Plavšić. Vrednost knjiga 1.171.903,12 dinara

  • 0

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva kupilo je sredinom ove godine ukupno 2.616 knjiga, odnosno 24 naslova, od izdavačkog preduzeća Stubovi kulture-Vreme knjige d.o.o, čiji je vlasnik bio tadašnji ministar Predrag Marković, objavio je intenet sajt Pištaljka.
Odluku o izboru svog preduzeća potpisao je lično ministar Marković, dok je ugovor i rešenje o prenosu sredstava ministrovoj firmi potpisala tadašnja državna sekretarka i ministrova partijska koleginica Snežana Stojanović Plavšić. Vrednost knjiga koje je ministarstvo budžetskim novcem otkupilo od ministrove firme za potrebe javnih biblioteka u Srbiji iznosi 1.171.903 dinara.

U ugovoru o nabavci knjiga, koji je potpisan 17. aprila između ministarstva kulture i firme Stubovi kulture-vreme knjige d.o.o., navodi se da ministarstvo zastupa ministar Predrag Marković, a ministrovu izdavačku firmu direktorka Vesna Tešić.
Međutim, na mestu na kome je bilo predviđeno da potpis stavi ministar Marković, umesto njega je to učinila tadašnja državna sekretarka i funkcionerka stranke G17 plus Snežana Stojanović Plavšić.
(I. M. / Izvor: Pištaljka)


 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima