"Neodržavanje referenduma na Kosovu i Metohiji suprotno ustavnim načelima"

- Obaveza svih državnih organa, koji su učestvovali u donošenju ustavnih amandmana, kao i onih koji učestvuju u organizaciji referenduma jeste da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Pokreta za odbranu KiM

  • 5
Kosovo i Metohija, Priština Foto: Leonhard Niederwimmer / Pixabay

Pokret za odbranu Kosova i Metohije smatra da neorganizovanje predstojećeg referenduma 16. januara na teritoriji KiM suprotno ustavnim načelima i da bi to mogao da bude dovoljan razlog za njegovo otkazivanje, prenosi Tanjug.

- Obaveza svih državnih organa, koji su učestvovali u donošenju ustavnih amandmana, kao i onih koji učestvuju u organizaciji referenduma jeste da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Pokreta.

U situaciji kada uopšte nije poznato da li će građanima na KiMu biti omogućeno glasanje, dodaje se, obaveze koje proističu iz Ustava Republike Srbije su zanemarene.

Inače, Priština je saopštila da neće dozvoliti održavanje referenduma zakazanog za 16. januar na teritoriji KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    2. januar 2022 | 11:22

    Neodrzavanjem referenduma na Kosmetu mi priznajemo Kosovo

  • 011

    2. januar 2022 | 11:50

    Ako je Kosovo već 20 godina nezavisna Država normalno da se nemoze da se održava referendum. Ja neznam zašto ne kažu narodu nego laži laži a dokle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA