≫ 

Funkcioneri kosovskih Srba čestitali Božić pravoslavnim vernicima na KiM

Badnji dan i Božić Srbima sa Kosova i Metohije čestitali su njihovi predstavnici predsednika Srpske liste Gorana Rakića, Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević, kao i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić

  • 1
Kosovo Gračanica, Božić Foto: A. Nalbantjan, Shutterstock

Funkcioneri kosovskih Srba čestitali su danas Badnji dan i Božić pravoslavnom sveštenstvu i vernicima.

- U ime Ministarstva za zajednice i povratak, Srpske liste i svoje lično ime, patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitam Badnji Dan i Božić - navodi se u čestitki ministra za zajednice i povratak u vladi privremenih institucija u Prištini i predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

- Neka najradosniji hrišćanski praznik u naše domove unese mir i blagostanje kako bi imali snage da se izborimo sa izazovima koji su pred nama. Dan Hristovog rođenja je dan najveće radosti i sreće za sve, zato želim da nam svi naredni dani budu dani radosti, zdravlja i sreće.

Mir Božiji-Hristos se rodi - navodi se u čestitki predsednika Srpske liste.

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević čestitao je praznik vladici Teodosiju, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

- Neka nas duh i snaga Božića prati u svakodnevnom suočavanju sa izazovima života i neka nam podari zdravlje i obasjava sva jutra i sve dane kako bismo svi zajedno osetili neprolaznu radost rođenja Hristovog - poručio je Radojević.

On je poželeo da svi najradosniji praznik provedu okruženi toplinom svojih najbližih, spokojni i sa mirom u duši.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić poželeo je vernicima da im proslava Božića u domove unese radost, ljubav, mir i ojača prijateljstvo i jedinstvo među ljudima.

- Želim da vam praznici budu podstrek za veru i srećniju i lepšu budućnost, koju ćemo zajedno i ubuduće graditi još jače i složnije -  poručio je Spirić poželevši da se duh sloge, mira i tolerancije koji krasi ovaj praznik prenese na sve dane koji predstoje. On je dodao je da će lokalna samouprava i dalje nastojati da obezbedi građanima pristojan i lagodan život, kroz buduća ulaganja i različite projekte koje ćemo se truditi da realizujemo.

Video: Ovako Srbi na Kosovu obeležavaju Badnji dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA