≫ 

Petar Petković Božić provodi na Kosmetu: Direktor kancelarije za KiM praznuje sa Srbima u Zvečanu i Gračanici

Prema običaju na Božično jutro, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković će, u Prilužju, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića

  • 0
Dobrotin, KIM, Bozic Foto: Tanjug/KANCELARIJA ZA KIM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković boraviće povodom Božićnih praznika, danas i u petak, 6. i 7. januara na Kosovu i Metohiji.

Kako navode iz Kancelarije za KiM , danas, na Badnji dan, Petković će u 15 sati, u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa, a u 16 sati u porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj Mitrovici, prisustvovati paljenu Badnjaka i obratiti se okupljenim građanima.

U petak, 7. januara, u 7:10 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković će u Prilužju, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića.

- U 8:20 sati, Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije. U 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, direktor Petar Petković obići će Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“- dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM i ističe da će poseteu Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković završiti u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Video: Aleksandar Vučić uneo Badnjak: Božić može da počne na Andrićevom vencu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA