≫ 

Nova provokacija namenjena Srbima na KiM: Albanski mediji na Božić objavili priču o "UČK" brdu

Brdo koje veliča tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova nalazi se na navišem vrhu sela Guncat kod Malićeva, a slova su u razmaku od 36 metara, kako bi, navodno simbolizovali albanski alfabet od 36 slova

  • 3

Prištinska Koha posvetila je danas, na Badnji dan, jedan od glavnih tekstova slovima "UČK", kako navode, monumentalne veličine, podignutim na najvišem vrhu sela Guncat kod Mališeva, koja se vide iz šireg regiona Prekoruplja, u čast tzv. Oslobodilačke vojske Kosova. 

Kako podseća Koha, veterani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, odnosno OVK, na albanskom ukratko "UČK", iz sela Guncat nazvali su projekat "UČK brdo", javlja Kosovo online.

Veteran UČK i predsednik seoske komisije u Guncatu Mustafe Šalja objasnio je da su slova napravljena od čelika, lima i "alikapon" materijala, sa aluminijumskom kompozicijom i plastikom.

- Slova su visine osam metara, a širine od 6,5 do 6,90 metara. Visina od zemlje do mesta gde počinju slova je četiri metra, što znači da je ukupna visina 12 metara. Ukupna širina slova od U do kraja K, sa razmacima između njih, je 36 metara. Ne slučajno jer albansko pismo ima 36 slova. Želeli smo da ova tri slova simbolizuju alfabet od 36 slova - objasnio je Šalja.

Video: Gađali ga kamenjem i staklenim flašama uz povike UČK: Grupa Albanaca napala Srbina kod Gračanice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzz

    6. januar 2022 | 15:21

    Pa sta ce oni drugo da rade.. njima je smisao zivota da provociraju srbe.. toliko su jadni

  • Boban

    6. januar 2022 | 17:39

    E jadni Šipci, ni svesni niste koliko ste bedni.

  • MONARHISTA

    6. januar 2022 | 19:04

    UČ K ZNAČI USKORO ČEKAJTE KORONU. NAMA SRETAN BOŽIĆ I ZDRAVLJE I USPEHA. ZA SVE ZLIKOVCA KAZNA STIŽE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA