Srbiji ne može biti lošije od usklađivanja zakona sa Evropskom unijom

- Zato što (u Evropskoj uniji) postoji veoma visok standard kada je reč o pojedinim oblastima, jer to je nešto o čemu su oni raspravljalii pre deset, 20, 30 ili 40 godina - rekao je Ivica Dačić

  • 0
Aleksandar Vučić i Ursula fon der Lajen Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je danas da Srbiji "ne može biti lošije" od harmonizacije zakona sa Evropskom unijom, i da ne postoji bojazan od usklađivanja.

- Zato što (u Evropskoj uniji) postoji veoma visok standard kada je reč o pojedinim oblastima, jer to je nešto o čemu su oni raspravljalii pre deset, 20, 30 ili 40 godina - rekao je Dačić za televiziju Hepi, a prenosi B92.

Ocenio je da bojazan postoji samo kada je reč o pritiscima političke prirode, odnosno na status Kosova i Metohije, ali da to "nema veze sa EU, koliko ima veze sa zemljama članicama EU".

- Srbija ide ka EU, nama je interes da budemo član EU, ali naravno da nam je interes da zaštitimo naše državne i nacionalne interese i nikakav kompromis u smislu toga da ćemo mi priznati Kosovo i Metohiju, ili nešto u tom smislu. Za nas je to neprihvatljivo - naglasio je Dačić.

Izmene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa vrše se na preporuku EU i, prema Dačićevim rečima, sastavni su deo evropskih integracija Srbije. Građani će se o tim promenama izjašnjavati na referendumu zakazanom za nedelju, 16. januar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA