≫ 

Na KiM za referendum neće biti biračkih mesta u sredinama sa srpskom većinom, evo kako može da se glasa

Naš principijelni i velikodušni stav je da Srbi sa dvojnim državljanstvom mogu glasati poštom ili u Kancelariji za vezu Srbije na Kosovu

  • 1
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Portparolka kosovske Vlade Rozafa Kelmendi ponovila je za Glas Amerike da je stav Prištine da Srbi na Kim mogu glasati na referendumu o ustavnim promenama u pravosudu samo putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Pristini.

Kelmendi, koja je i politička savetnice premijera tzv. Kosova, navela je u pisanoj izjavi za Glas Amerike da Vlada u Prištini od Srbije nije dobila zahtev u vezi sa održavanjem referenduma, a stav Prištine o mogućnosti glasanja Srba nazvala "velikodušnjim".

- Naš principijelni i velikodušni stav je sledeći: Srbi sa dvojnim državljanstvom mogu glasati poštom ili u Kancelariji za vezu Srbije na Kosovu. Građanima Srbije nismo odbijali pravo da učestvuju na izborima u Srbiji. Ipak, mora se napraviti razlika između referenduma o isključivo unutrašnjem pitanju jedne zemlje i izbora - saopštila je Kelmendi.

Ona je dodala da njena vlada radi na integraciji kosovskih Srba u institucije kosovske institucije, a iz Prištine je i ranije najavljeno da biračkih mesta u sredinama sa srpskom većinom neće biti.

Video: Svi detalji o referendumu u Srbiji: Kako, zašto i o čemu se izjašnjavamo 16. januara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeleba

    12. januar 2022 | 18:27

    A da je sa šiptarskom manjinom bilo bi na svakom ćošku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA