Vekarić: Istraga o trgovini organima dobija novu dimenziju

Sa Rusijom je potpisan sporazum o saradnji i najvažnije je da se istragom dođe do istine

  • 0

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas da istraga o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiju dobija novu dimeniju, zahuktava se i uskoro bi, kako smatra, moglo doći do raspleta.

Vekarić je gostujući na RTS pozitivno ocenio angažovanje Rusije u tom slučaju.

On je podsetio da je sa Rusijom potpisan sporazum o saradnji, koji predviđa razmenu informacija, istakavši da je, pre svega za žrtve i njihove porodice, najvažnije da se istragom, koja se vodi u četiri zemlje, dođe do istine.

Govoreći o istrazi o ratnom zločinu nad Srbima u Dvoru na Uni u Hrvatskoj, Vekarić je naveo da se puno očekuje od posete Vladimira Vukčevića Danskoj, koji će u Kopenhagenu zajedno sa hrvatskim kolegama saslušati jednog danskog novinara i dva vojnika.

Osvrnuvši se na slučaj "Dobrovoljačka", Vekarić je istakao spremnost na saradnju sa Bosnom i Hercegovinom, napomenuvši da će Srbija nastaviti istragu i da je odustajanje od istrage u Bosni i Hercegovini devalviranje zločina.

Vekarić je naveo da Srbija nije imala nikakav problem sa bosanskim tužiocima, već da je došlo je do "mešanja politike u pravosudne stvari".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA