Nikolić: Očekujem podršku Nemačke

Srbija će ceniti dalji doprinos Nemačke u procesu što bržeg određivanja datuma za početak pregovora sa EU, rekao je srpski predsednik prilikom prijema novog ambasadora Nemačke u Beogradu Hajnca Georga Vilhema

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je, primajući novog ambasadora Nemačke u Beogradu Hajnca Georga Vilhema, da se Srbija nalazi u osetljivom političkom trenutku, jer predstoji donošenje važnih i složenih odluka, u čemu očekuje aktivnu podršku i razumevanje Nemačke.

On je istakao da će Srbija visoko ceniti dalji doprinos Nemačke u procesu što bržeg određivanja datuma za početak pregovora sa EU, uz očekivanje da se Srbiji ne postavljaju uslovi koji nisu važili za druge države.

Nikolić je rekao da su odnosi dve države intenzivni, sveobuhvatni i dobri i pozvao nemačkog ambasadora da promoviše ulaganja u srpsku privredu.

Ambasador Nemačke je rekao da će Nikolić i vladajuća koalicija nailaziti na razumevanje u Nemačkoj.

- Želimo da vas ohrabrimo da povedete dijalog i o složenim pitanjima - rekao je Georg Vilhem, prema čijim rečima se konstruktivnom saranjom mogu ostvariti dalji pomaci.

Prema njegovim rečima, Nemačka se nada da će Srbija brzo napredovati u približavanju EU.

- Na putu reformi koji treba preći i koji će na momente biti težak, Nemačka će podržavati Srbiju kao iskren partner - rekao je ambasador Nemačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA