Privremene institucije na KiM odbile održavanje referenduma: "Kršenje Ustava i zakona Kosova"

Premijer Kurti je ranije danas nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte najavio da će sutra u 14 časova biti održana hitna sednica kosovskog parlamenta

  • 4
Albin Kurti, Aljbin Kurti, Josep Borrell, Džozep Borel Foto: Tanjug/AP

Otvaranje biračkih mesta Srbije na Kosovu predstavlja kršenje kosovskog Ustava, zajednička je poruka predstavnika privremenih institucija u Prištini, odnosno premijera, predsednice i predsednika skupštine, nakon njihovog sastanka sa ambasadorom Kvinte i predstavnikom EU danas u Prištini, piše Reporteri.net, a prenosi Tanjug.

Oni su nakon sastanka izdali zajedničko saopštenje u kojem podsećaju da će Srbi s dvojnim državljanstvom imati pravo da glasaju na referendumu u skladu s međunarodnim standardima i praksom, a to znači poštom ili u Kancelariji za vezu u Prištini.

- Institucije su jasno stavile do znanja da je otvaranje srpskih biračkih mesta na teritoriji Kosovo kršenje Ustava i zakona Kosova, kao i međunarodne prakse - navodi se u saopštenju.

Premijer Kurti je ranije danas nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte najavio da će sutra u 14 časova biti održana hitna sednica kosovskog parlamenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serb.rs

    14. januar 2022 | 18:25

    Neka glasaju po Srbiji jer imaju dva prebivališta i sve ostalo duplo.

  • Koki

    14. januar 2022 | 17:51

    A sme li nesto EU da kaze ili obe strane da se suzdrze... Nece ne sme da kaze EU nista znamo ko im je sef...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA