≫ 

Portal "Kosovo onlajn" na meti hakera: Napad počeo zbog izveštavanja o zabrani referenduma na KiM?

Podseća se da se isto dogodilo i krajem septembra prošle godine, kada je kosovska policija u punoj ratnoj opremi blokirala administrativne prelaze Jarinje i Brnjak

  • 0
Hakeri, Kod, Programiranje Foto: Pixabay.com

Redakcija portala Kosovo onlajn saopštila je danas da je rad tog portala onemogućen jutros, izuzetno jakim hakerskim napadom koji je započeo nekoliko minuta pre 8 časova i koji još traje.

Kako se navodi, sajt Kosovo onlajn našao se na udaru u trenutku kada je počeo da izveštava o jutrošnjem sprečavanju prištinskih vlasti da Srbi ostvare svoje pravo glasa na Kosovu i Metohiji i izađu na referendum o promenama Ustava Srbije.

Podseća se da se isto dogodilo i krajem septembra prošle godine, kada je kosovska policija u punoj ratnoj opremi blokirala administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Kosovo onlajn navodi da je došlo do izuzetno organizovanog tehničkog napada sa brojnih internet adresa u inostranstvu i da je reč o višemilionskim pojedinačnim “ulazima” koji obaraju sajt.

Portal navodi da će do normalizovanja rada vesti objavljivati na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu.

Video: Ovako Srbi na Kosovu obeležavaju Badnji dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA