≫ 

Vučić čestitao novoj predsednici Evropskog parlamenta

Srdačne čestitke na izboru za odgovornu dužnost predsednice EP, uz punu podršku Srbije u zalaganjima za očuvanje evropskih vrednosti i liderstvo zasnovano na principima solidarnosti i napretka za sve - navodi se u poruci

  • 0
Aleksandar Vučić, Roberta Metsola, nova predsednica Evropskog parlamenta Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uputio je čestitke novoizabranoj predsednici Evropskog parlamenta, Roberti Metsoli, poručivši da ima punu podršku Srbije.

- Srdačne čestitke na izboru za odgovornu dužnost predsednice EP, uz punu podršku Srbije u zalaganjima za očuvanje evropskih vrednosti i liderstvo zasnovano na principima solidarnosti i napretka za sve - navodi se u poruci.

Poslanica Evropskog parlamenta Roberta Metsola, poreklom iz Malte, izabrana je za naslednicu predsednika Davida Sasolija koji je preminuo 11. januaraove godine.

Metsola je član Evropske narodne partije u okviru EP i ona je pored Sire Rego iz Španije, Kosme Zlatovskog iz Poljske i Šveđanke Alise Bah Kunke bila glavni favorit za ovu funkciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA