"Odbijanje Prištine da formira ZSO najveći problem u odnosima sa EU"

Očekujem i povećanje pritiska od Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije kada je u pitanju dijalog - rekao je Gaši

  • 0
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Novinar Fitim Gaši očekuje pojačan pritisak Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije na dijalog Beograda i Prištine i navodi da je neformiranje Zajednice srpskih opština najveći problem u odnosima sa EU, prenosi Koha.

- Uprkos nameri da se konačni sporazum fokusira na međusobno priznavanje, može doći do većeg pritiska u dijalogu, pa bi Kosovo trebalo da bude nagrađeno, recimo viznom liberalizacijom - izjavio je Gaši za KTV.

Međutim, prema njegovim rečima, Srbija bi u ovom slučaju imala više koristi nego što je imala do sada.

- Očekujem i povećanje pritiska od Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije kada je u pitanju dijalog. Uprkos insistiranju Vlade da to nije prioritet, dijalog sa Srbijom je bitno pitanje - rekao je Gaši.

Neformiranje Zajednice srpskih opština, prema mišljenju Gašija, glavni problem u odnosima između Kosova i Evropske unije.

- Uprkos nameri da se konačni sporazum fokusira na međusobno priznavanje, što bi bilo dobro jer bi doprinelo konačnom rešenju odnosa, vidimo da je Evropska unija shvatila da ovaj dogovor ne može postići zbog odbijanja Srbije - zaključio je Gaši.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA