Srbija i Venecuela imaju dobre i prijateljske odnose: Dačić i ambasador Gera na sastanku

Dačić je izrazio spremnost da kroz jačanje parlamentarnih veza doprinese intenziviranju ukupne bilateralne saradnje, saopšteno je iz Narodne skupštine

  • 13
Ivica Dačić, Narodna skupština Foto: Telegraf.rs

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Bolivarske Republike Venecuele Dimasa Hesusa Alvarenga Geru i rekao da Srbija i Venecuela imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Dačić je izrazio spremnost da kroz jačanje parlamentarnih veza doprinese intenziviranju ukupne bilateralne saradnje, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Podsetio je da je kao ministar spoljnih poslova imao priliku da poseti Venecuelu, kao i da ugosti svog tadašnjeg kolegu ministra spoljnih poslova Areasa.

Ambasador Gera je rekao da Venecuela Srbiju doživljava kao prijateljsku zemlju i da je Venecuela zahvalna za solidarnost koju je Srbija uvek imala za njen narod.

Izrazio je spremnost da se odnosi između dve zemlje ojačaju kroz konkretne vidove saradnje.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje parlamenata Srbije i Venecuele kroz rad poslaničkih grupa prijateljstva, kao i kroz realizaciju parlamentarnih poseta.

Video: Ima li dijalog Beograda i Prištine budućnost: Dačić o pregovorima i povlačenjima priznanja KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Socijalista

    20. januar 2022 | 16:45

    Hoces li ti moci da predjes cenzus, bolje o tome razmisljaj. Prvi put da Sps nece videti moj glas zahvaljujuci tebi i tvojim koalicijama.

  • Mihajlo

    20. januar 2022 | 17:05

    Hvala Bogu da je Maduro uspeo da sačuva vlast, da je onaj američki pion postao predsednik ko zna kakav bi odnos bio. I po pitanju Kosova...

  • Toma

    20. januar 2022 | 17:36

    svaka cast I dalje glasam za tebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA