Reagovanja na saznanja MUP-a o pripremi atentata na predsednika Vučića

Informacija o tome da kriminalna organizacija na čijem čelu je jedan od vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer planira ubistvo našeg predsednika, koju je danas iznelo Ministarstvo unutrašnjih poslova na osnovu saznanja Europola i partnerskih službi, potvrdila je sve ono na šta smo godinama upozoravali - poručio je Vučević

  • 17
Zgrada predsedništva Srbije

Foto: Nikola Tomić

Na vest o pripremi atentata na predsednika Srbije stižu brojna reagovanja uz ocenu da država ima snage da se izbori sa organozovanim kriminalom.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je "nadležne državne organe da pod hitno sve snage i kapacitete usmere kako bi sprečili mafiju i njihove jatake u zločinačkoj i monstruoznoj nameri da ubiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

- Informacija o tome da kriminalna organizacija na čijem čelu je jedan od vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer planira ubistvo našeg predsednika, koju je danas iznelo Ministarstvo unutrašnjih poslova na osnovu saznanja Europola i partnerskih službi, potvrdila je sve ono na šta smo godinama upozoravali. I ranije je bilo pokušaja i indicija da mafija planira atentat na predsednika, i sve vreme je tinjalo u javnosti i stvarala se atmosfera koja je vodila ka ostvarivanju monstruoznog plana - jedni su operativno pripremali ubistvo, dok su drugi mržnju i laži raznim kanalima usmeravali ka našem predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

 

- Jasno je da je predsednik Vučić navukao bes svog ološa na sebe, jer je prvi smogao snage i hrabrosti da se uhvati u koštac sa mafijaskom i kriminalnom hobotnicom, da im objavi rat. I sad kriminalci koji su se razbežali po belom svetu pokušavaju da mu se osvete za sve, za to što ne mogu više da ubijaju, otimaju, prodaju drogu našoj deci... za to što Srbija nije za njih više sigurna kuća, kao što je bila za vreme vlasti žute bande. Predsednik Vučić nikada neće pokleknuti u borbi protiv mafije, i to je svima jasno. Pored njega živog nikada mafija neće proći, i zato im je na nišanu. Nikada neće zaustaviti Aleksandra Vučića u njegovoj borbi za Srbiju. Nikada ga neće pobediti na izborima. Narod je uz svog predsednika, i neće dozvoliti da on postane laka meta. I nećemo dozvoliti da Srbija stane, i da ponovo padne u ruke mafije, njihovih jataka i raznog političkog ološa - zaključio je Vučević.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ukazao je da planiranjem atentata organizovane kriminalne grupe i njihovi šefovi žele da postignu haos u Srbiji.

Oni bi, kako je naveo, da vrate Srbiju na dno, na kom je bila pre nego što je predsednik Vučić preuzeo rukovođenje.

Istakao je da te pretnje treba shvatiti najozbiljnije, jer, kako je ukazao, naša zemlja pamti politička ubistva.

Informacije o planovima i pripremama atentata na predsednika predstavljaju ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbednost predsednika, koji je postao glavna meta kriminalnih grupa, jer stoji na putu ostvaranja njihovih prljavih poslova, ukazala je ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Pozvala sve nadležne institucije na potpunu posvećenost i angažovanje na rasvetljavanju svih činjenica.

- Ovo je presudan i važan trenutak kada bi čitavo društvo trebalo jedinstveno da podrži predsednika Srbije i zauzme odlučan stav da za mafiju u našoj zemlji nema mesta - zaključila je Gojkovićeva.

Ministar spoljnih poslova i član predsedništva SNS Nikola Selaković, koji je ocenio da je priprema atentata na predsednika Srbije očajnički pokušaj da se "zemlja baci na kolena".

Naveo je i da je nužno istražiti ko još iza toga stoji, "pored razvlašćenih kriminalnih bosova, i po čijem političkom nalogu oni deluju".

Dodaje i da "nikada u našoj nacionalnoj istoriji nije bivalo da se velike državotvorne reforme dogode bez otpora onih kojima odgovara neuređenost sistema i da lovci u mutnom prepuste bez otpora svoje kriminalne poluge moći".

Video: Vulin: Od Evropola smo saznali da se sprema atentat na Vučića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    22. januar 2022 | 11:43

    Akteri ove priče su samo političari. Nema u ovoj priči ni kriminalaca, ni ubica, a ni atentata

  • Don

    22. januar 2022 | 13:12

    Kad god pocne rejting da pada upumpaju ga nekim atentatom. Ma dajte vise ljudi....

  • SU-1

    22. januar 2022 | 10:26

    🔊😀😀😀😀😀😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA