POSLUŠALI TELEGRAF: Ministarstvo energetike uvelo bicikle kao prevozno sredstvo!

Ministarka Zorana Milanović prva se odazvala inicijativi našeg portala da državni službenici koriste prevozno sredstvo koje manje troši i manje zagađuje okolinu. Ko je sledeći savesni ministar?

  • 3

NA BAJS, PA PRAVAC - POSAO! Radnici u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije od danas će moći besplatno da koriste bicikle koji su postavljeni ispred zgrade tog ministarstva povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, a postavljeno je 20 bicikala i pet češljeva za parkiranje.

Podsetimo, Telegraf je pre nekoliko dana pokrenuo kampanju da se bicikl kao prevozno sredstvo uvede u ministarstva kako bi se ostvarila ušteda i zaštitila životna sredina.

Francuska ministarka Sesila Diflo zadala je “domaći zadatak” političarima, ne samo u njenoj zemlji već i šire, kada je u svom ministarstvu ukinula službene automobile i uvela bicikle!

- Sistem besplatnog korišćenja bicikala ima za cilj promociju alternativne mobilnosti i bicikla kao ravnopravnog prevoznog sredstva u Beogradu - rekla je novinarima portfolio menadžer za klimatske promene UNDP-a za Srbiju Nataša Martins.

Rent-a-bajk sistemom, kako je dodala, UNDP želi da stimuliše osoblje Ministarstva energetike da koristi bicikl za obavljanje svojih dnevnih obaveza, ali i da se suzbijaju predrasude da je u Beogradu teško voziti bickl.

- Cilj ove organizacije je podizanje svesti javnosti o održivoj urbanoj mobilnosti i upotrebi javnog saobraćaja i bicikala radi zaštite životne sredine - rekao je pomoćnik ministra energetike Hranislav Stojković.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    19. septembar 2012 | 21:12

    Zasto se ne voze u fiat500???

  • vlada

    19. septembar 2012 | 17:14

    Neka se voze u novi fiat500 a ne u audi

  • Damir

    31. jul 2013 | 11:10

    a da li koriste biciklu oni koji su pokrenuli kampanju za to? kako god, dobro je sto barem neko vodi racuna o tome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA