≫ 

Poznati diplomata šokirao region otkrićem: "Non-pejper o promeni granica Zapadnog Balkana je kod mene"

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko tvrdi da se u njegovoj fioci nalazi tzv. non - pejper, nezvanični diplomatski dokument, o promenama granica na Zapadnom Balkanu - po etničkim linijama

  • 14
Valentin Incko Foto: ATA Images

Valentin Incko rekao je da non-pejper, nezvanični diplomatski dokument, o promeni granica na Zapadnom Balkanu po etničkim linijama, i dalje postoji.

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, koji se nije pojavljivao u medijima otkako je napustio funkciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, dao je intervju slovenačkim medijima i rekao da ovaj dokument stoji u njegovoj fioci već skoro četiri godine, gde krije tajnu o pravom autoru i stvarnoj nameri ovog dokumenta.

Faksimil intervjua u kojem Incko iznosi ove tvrdnje objavio je na svom Tviter profilu slovenački premijer Janez Janša, za koga se nagađalo da je autor ili koautor ovog dokumenta, piše "B92".

U aprilu prošle godine dokument su prvi put objavili slovenački mediji, pod navodnim autorstvom slovenačkog premijera Janeza Janše i upućen je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, tokom mandata Slovenija u predsedavanju EU.

Kako se radilo o nezvaničnom diplomatskom dokumentu, namenjenom saopštavanju različitih stavova i inicijativa bez formalnog karaktera, nije imao čak ni potpis.

Postojanje ovog dokumenta demantovali su tada slovenački premijer i članovi Evropskog saveta, a ceo slučaj, sudeći po nedavnim izjavama bivšeg visokog predstavnika, još nije dobio epilog.

Video: Vučić: Sumnjam da je non pejper o Kosovu pravila fantastično pametna žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tarzanizdzungle

    23. januar 2022 | 14:48

    Ako se ne varam, austrougarsko carstvoje davno sruseno, neznam zasto se Incko ponasa kao da je car austrijski i vladar balkana.

  • Make

    23. januar 2022 | 16:18

    Ma beži bre , od kad si otišao i iz BH nema te nigde , još si se ponašao kao Austrougarski posilni. Sad hoćeš da se oglasis kao imaš ti papir, pa kad imaš izvadi iz fioke pa pokaži. Nebitan si granice se prekrajaju ratom a iscrtavaju na papiru, tako je od kad je sveta i veka .

  • Zeljko

    23. januar 2022 | 15:07

    a on je kao poznat??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA