≫ 

Direktor CeSID-a o predstojećim izborima: Očekuje se izlasnost veća od 50 odsto, četiri stranke prelaze cenzus

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar najavio da će cenzus preći koalicija oko SNS, i SPS, kao i da se očekuje da će to postići koalicija oko S SP i Narodne stranke, kao i "zeleno-leva" koalicija

  • 0
Bojan Klacar Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar rekao je jutros da očekuje da izlaznost na predstojećim izborima bude veća od 50 odsto, a da, prema istraživanjima, četiri političke organizacije stabilno pređu cenzus.

On je za TV Prva rekao da će cenzus preći koalicija oko SNS, i SPS, kao i da se očekuje da će to postići koalicija oko S SP i Narodne stranke, kao i "zeleno-leva" koalicija.

Klačar je naveo da istraživanja iz decembra pokazuju da SNS prelazi cenzus iznad 50 odsto, a da je "koalicija oko S SP i Narodne stranke najsnažnija u opoziciji".

- Imamo tri ili četiri političke organizacije koje u zavisnosti od merenja imaju tri odsto i imaju neke šanse da pređu cenzus - rekao je Klačar i dodao da je nezahvalno prognozirati koje će od njih to uspeti.

Klačar kaže i da istraživanja pokazuju da je rejting "zeleno leve" koalicije između pet, šest, sedam odsto, te da je skočio zahvaljujući ekološkim protestima i bavljenjem temom koja je, kaže, vodeća u medijima i opozicionom političkom životu.

Kada je reč o izbornoj izlaznosti, Klačar očekuje da bude veća od 50 odsto i navodi da se ona povećava kada postoji politička trka i neizvesnost.

Na pitanje šta misli o odluci SNS i SPS da na parlamentarne izbore izađu na odvojenim listama, Klačar smatra da je ta odluka dobra, jer odvojeni nastupi dve stranke na izborima mogu da dovedu do većeg procenta glasova.

- Ako idu na dve odvojene liste onda niko iz SNS i SNS ne može da bude nezadovoljan, svi mogu da glasaju za onu stranku koja im je bliska - zaključio je Klačar.

Video: Vučić: SNS i SPS za nastavak saradnje, na izbore odvojeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA