≫ 

Advokat Sajmon Loz zastupa žrtve u procesu protiv pripadnika tzv. OVK Pjetra Šalje

Britanski Advokat je ranije imenovan i za zastupnika žrtava srpske i albanske nacionalnosti na suđenju koje predstoji bivšem glavnom komadantu tzv. OVK Hašimu Tačiju i trojici saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, pred tim sudom

  • 0
Hasim Taci, Hag, specijalizovano vece Kosova Foto: Tanjug/AP

Britanski advokat Sajmon Loz (Simon Laws) zastupaće i žrtve na predstojećem suđenju u Specijalizovanim većima Kosova sa sedištem u Hagu protiv bivšeg pripadnika tzv. OVK Pjetra Šalje (Pjeter Shala) zvanog Ujka (58) koji se tereti za zločine u Kukešu, u Albaniji 1999. godine.

Loz je ranije imenovan i za zastupnika žrtava i srpske i albanske nacionalnosti na suđenju koje predstoji bivšem glavnom komadantu OVK Hašimu Tačiju i trojici saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, pred tim sudom.

U postupku protiv Šalje, sudija za prethodni postupak odobrio je 15. decembra 2021. jednom licu status žrtve koja učestvuje u ovom postupku, saopšteno je iz suda.

Šalja je 15. aprila izručen Hagu iz Belgije gde je 16. marta bio uhapšen po nalogu Specijalizovanih veća i smešten je u pritvorsku jedinicu.

Na prvom pojavljivanju pred sudijom negirao je zločine za koje se tereti, a sada subu toku pripreme z suđenje.

Optužnicom Specijalizovanog Kosova tereti se da je od 17. maja 1999. do 5. juna 1999. sa drugim pripadnicima OVK, policije i stražarima zlostavljao, mučio i ubijao zatvorenike u fabrici metala u Kukešu, u Albaniji.

Video: Veselji: Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA