≫ 

Bisljimi o razgovoru sa Lajčakom i Eskobarom: "Cilj - sporazum fokusiran na međusobno priznanje"

Završetak procesa dijaloga, između Kosova i Srbije, kao i naredni koraci u ovom procesu, bili su fokus sastanka i teme diskusije - napisao je potpredsednik prištinske vlade za evropske integracije i dijalog Beograda i Prištine Besnik Bisljimi

  • 4

Potpredsednik prištinske vlade za evropske integracije i dijalog Beograda i Prištine Besnik Bisljimi izjavio je da je na sinoćnjem sastanku sa predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom ponovio posvećenost Kosova konačnom sporazumu sa Srbijom, koji je fokusiran na međusobno priznanje.

Bisljimi je na Fejsbuku napisao da je rekao da je dijalog u službi građana i mira opšte bezbednosti, kroz stabilan i primenjiv sporazum.

- Završetak procesa dijaloga, između Kosova i Srbije, kao i naredni koraci u ovom procesu, bili su fokus sastanka i teme diskusije. Ponovio sam da je dijalog u službi građana i mira opšte bezbednosti, kroz stabilan i primenjiv sporazum, sa ciljem međusobnog priznanja. Izrazio sam zahvalnost na posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država podršci procesu dijaloga koji vodi EU. Eskobar je rekao da ovaj proces ima punu podršku SAD. U međuvremenu, gospodin Lajčak je rekao da je ovaj sastanak dobra prilika da se nastave diskusije i dalje napreduje u ovom procesu. Takođe sam potvrdio posvećenost Kosova nastavku konstruktivnog angažovanja u procesu dijaloga - izvestio je, između ostalog, Bisjimi.

Video: Petković s francuskim ambasadorom: Priština vrši represiju nad srpskim narodom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    1. februar 2022 | 11:07

    Ovi sa kosova nikako da shvate da smo mi medjunarodno priznata zemlja i da nama nije bitno priznanje od njih, a da ih nikad necemo priznati.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA