≫ 

NATO i KFOR objavili video snimak sa porukom da je "situacija na KiM mirnija nego pre"

Naš posao nije da odlučujemo ko je u pravu, a ko nije, već da pomognemo da se ovde održi mir - zaključuje se u poruci objavljenoj na društvenim mrežama

  • 4
Vojnici KFORa, Kosovo Foto: Profimedia/AFP

Situacija na KiM je sada mnogo mirnija nego što je bila, ali ponekad i dalje dolazi do tenzija, saopštili su NATO i KFOR na društvenim mrežama, uz konstataciju da su "kosovske snage predvođene NATO/KFOR i dalje ključne za stabilnost u regionu".

Ova poruka je objavljena dok je u toku poseta evro-američkog dvojca - Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara koji pokušavaju da ponovo pokrenu dijalog na visokom nivou između Beograda i Prištine, prenosi portal KoS Sev.

Za sada nije potvrđeno da li će se Lajčak i Eskobar danas, pre odlaska u Beograd, sresti i sa nekim iz ove vojne misije.

NATO je ovu poruku objavio uz kratak video zapis sa Severa Kosova i podsećanje da su se tu donedavno nalazile barikade lokalnih Srba nakon spora Prištine i Beograda oko registarskih tablica.

U poruci se podseća da je KFOR treći u lancu za reagovanje u takvim situacijama, nakon Kosovske policije i Euleksa, što znači da je "situacija ozbiljna" kada se KFOR pozove u pomoć.

- Naš posao nije da odlučujemo ko je u pravu, a ko nije, već da pomognemo da se ovde održi mir - zaključuje se u poruci.

Video: Oslobođena jedna kolovozna traka: Snage KFOR-a stigle na Jarinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. februar 2022 | 10:12

    Mirna i bezbedna ali za šiptare samo !

  • Гаргамел

    2. februar 2022 | 10:01

    Они емитују видео а са КиМ-а се пуца на нашу полицију као неки дан код Куршумлије. Свет је нем на вапаје Николе и Милице ... време је да заплачу мали Рудолф и Елизабета па да се тргну и виде да се стари континент исламизује уз прећутну сагласност западних државника.

  • Blaf

    2. februar 2022 | 10:38

    Njima je bitna baza da ostane na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA