Kurti: Nema nikakvih modela za ZSO, manjine imaju prava prema evropskim standardima

Na sastanku sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, i ambasadorom EU Miroslavom Lajčakom, nije bilo "eči ni o jednom modelu Asocijacije opština sa srpskom većinom - otkrio je predsednik prištinske vlade Aljbin Kurti

  • 1
Albin Kurti, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Predsednik vlade iz Prištine, Aljbin Kurti, izjavio je da na sastanku sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom, i ambasadorom EU, Miroslavom Lajčakom, nije bilo "reči ni o jednom modelu Asocijacije opština sa srpskom većinom".

Kurti je nakon posete Agenciji za usluge vazdušne plovidbe istakao da se o "takvim modelima nije razgovaralo, ali da manjine imaju prava prema evropskim standardima".

On je na pitanje da prokomentariše dijalog sa Srbijom istakao da se „Kosovo se ne plaši, ali je oprezno". Kako kaže, interes nezavisne države je teritorijalni integritet, državna funkcionalnost, zakonitost...

- Mi smo dali svoje predloge na sastancima koje smo imali u Briselu i konstruktivni smo za naredne razgovore u dijalogu koji vodi EU. Prihvatanje reciprociteta je zdrav princip dobrosusedskih odnosa. Dogovor se mora postići, mi smo za to spremni - rekao je Kurti, prenosi Indeks onlajn.

Video: Kurti po preuzimanju dužnosti odao poštu komandantu tzv. OVK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    2. februar 2022 | 15:54

    Да, да, ви сте баш репер за европске вредности!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA