≫ 

Brnabić sa Harčenkom o saradnji Srbije i Rusije i drugim aktuelnim temama

Premijerka Srbije i ruski ambasador razgovarali su o realizaciji projekata digitalnog povezivanja, razmeni ideja, iskustava i strategija u okviru visokotehnoloških komponenti, saobraćajne infrastrukture i medicine

  • 2
Ana Brnabić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/VRS/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dve države, saradnji na zajedničkim projektima, ali i aktuelnim temama.

Brnabić je zahvalila na tome što je Srbija krajem prošle godine mogla da učestvuje na Međunarodnom izvoznom forumu, kao i na prilici da se sastane sa premijerom Mihailom Mišustinom.

Ambasador Rusije je pohvalio uspešnu posetu Moskvi premijerke Brnabić i učešće Srbije na Međunarodnom izvoznom forumu, kao vid podsticanja saradnje privrednika dve zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o realizaciji projekata digitalnog povezivanja, razmeni ideja, iskustava i strategija u okviru visokotehnoloških komponenti, saobraćajne infrastrukture i medicine.

Premijerka Srbije je istakla i da očekuje dalje intenziviranje privredne saradnje, kao i posete zvaničnika dve zemlje, te izrazila uverenje da će predsednik ruske vlade Mihail Mišustin uskoro posetiti Srbiju.

Video: Šefovi diplomatija Srbije i Rusije razmenili poklone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. februar 2022 | 16:53

    SAMO SA RUSKOM I KINESKOM BRACOM SRBIJA MOZE DA OPSTANE !!! SRBIJA JE U OPASNOSTI -NATO NECE DA ODE IZ SRBIJE !!!

  • Samo sa Rusijom I Kinom

    3. februar 2022 | 07:39

    Na istoku su ce izlazim nato fasisti pucaju od bede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA