≫ 

Građanski demokratski front samostalno izlazi na beogradske izbore

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić smatra da budući gradonačelnik Beograda, kao treća politička figura u Srbiji, ima obavezu da od glavnog grada Srbije ponovo napravi kosmopolitski grad

  • 0
Referendum glasanje pokrivalice, glasačka kutija , glasačko mesto, glasački listići Foto: ATA Images

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić najavio je da će ta organizacija učestvovati na lokalnim izborilma u Beogradu i napomenuo da će razmotriti mogućnost učestvovanja i na republičkim izborima.

Vuletić je u intervjuu za NIN rekao da će on biti nosilac beogradske liste GDF-a i da će u vrhu liste biti još novinar Boško Jakšić i pisac Svetislav Basara.

Dodao je da će listu tokom kampanje podržavati Latinka Perović, Dinko Gruhonjić, Rade Veljanovski, Filip David, Fahri Musliju, fra Mile Babić, Olivera Ježina i drugi. U intervjuu za NIN poručio je da budući gradonačelnik Beograda, kao treća politička figura u Srbiji, ima obavezu da od glavnog grada Srbije ponovo napravi kosmopolitski grad.

Vuletić smatra da budući gradonačelnik Beograda, kao treća politička figura u Srbiji, ima obavezu da od glavnog grada Srbije ponovo napravi kosmopolitski grad.

- Kao prvu odluku posle izbora vidim uklanjanje onog sramnog murala u Njegoševoj ulici i svakog drugog murala Ratka Mladicga i Radovana Karadžića na javnim površinama - izjavio je Vuletić.

On je rekao da se oštro protivi kandidaturi Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda, smatrajući da je poražavajuće to što se na velika vrata vraća kadar DŠ-a, "jedne od najgorih političkih opcija koja je trujumfovala nakon atentata na Đinđića".

Vuletić se protivi i jedinstvenoj opozicionoj listi u Beogradu, navodeći podatke da su u prestonici na predsedničkim izborima 2017. godine kandidati opozicije ukupno osvojili oko 400.000 glasova, a na beogradskim izborima 2018. zajedinička opoziciona lista svega 150.000 glasova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA