≫ 

Predsednik Vučić stigao u Kinu: Danas na otvaranju ZOI u Pekingu, sutra se sastaje sa Si Đinpingom

Vučić će se sutra sedmi put sresti sa kineskim predsednikom

  • 16

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sleteoo je u Kinu gde boravi u dvodnevnoj radnoj poseti, a tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom i prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

Danas, prvog dana posete, Vučić će u Pekingu prisustvovati svečanom otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Drugog dana posete, u subotu, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, što će biti njihov sedmi susret.

Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put", podseća Tanjug.

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17 +1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Video: Srećan rođendan! Putin iznenadio Si Đinpinga sladoledom, a tu je bio i čaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. februar 2022 | 08:49

    SAMO KINA I RUSIJA MOGU ZAUSTAVITI NATO HORDE UBICA SIROM SVETA!!!

  • Nada

    4. februar 2022 | 12:24

    Prijateljstvo Kine i Srbije je dugogodišnje a zaslugom sadašnjih predsednika SiĐiPinga i Vučića ono je iz dana u dan sve čvršće. Saradnja sa Kinom u različitim oblastima je značajna i doprinosi razvoju srpske privrede, industrije, tehnologije.

  • Ivan T.

    4. februar 2022 | 07:30

    Daj da se reši više to sa Kinezima i prugom NS-BG, stalno kasnim u prvu smenu zbog spuštene rampe na Rimskim Šančevima. Trpe me na poslu, ali ima tu i drugih ljudi koji rade u svojim firmama i padali su i neki otkazi. Uostalom, ovih dana slavimo četiri godine kako je ta pruga trebala biti završena, pa daj da se to već jednom završi. Rusi pre više od veka i sa onom tehnologijom i sibirskim vremenskim prilikama za dvadeset godina postavili prugu kroz osam vremenskih zona, ovi tri godine buše jednu rupu u Fruškoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA