Radoičić: Nemam nikakve veze sa optužbama koje mi se stavljaju na teret

Kosovska policija potvrdila je danas da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, nakon što je pokušao da uđe na KiM preko administrativnog prelaza Brnjak, vratio u centralnu Srbiju

  • 1
Milan Radoičić Foto: MN Press

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić izjavio je povodom današnjeg neosnovanog pokušaja njegovog hapšenja na administrativnom prelazu Brnjak, da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret, što, kako je rekao, znaju i oni koji su taj politički progon naručili, kao i oni koji ga sprovode.

- Pre svega želim da istaknem da nemam nikakve veze sa optužbama koje mi se, kako sam saznao iz medija, stavljaju na teret, što znaju i oni koji su ovaj politički progon naručili, kao i oni koji ga sprovode. Od svih zlodela koja su u prošlosti hteli da mi pripišu ovo je najbizarnije, što samo dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni - poručio je Radoičić u saopštenju.

On dodaje da je odavno shvatio da će, štiteći svoj narod na Kosovu i Metohiji, ugroziti sebe, svoju porodicu i prijatelje, i steći moćne neprijatelje, ali i da je odlučan da ga ovi napadi ne pokolebaju, ma koliko moćni bili oni koji bi da ga proteraju sa Kosova i Metohije i odvoje od njegovih hrabrih sunarodnika.

- Poniznost i pokornost nikada nisu bili svojstvo Srba na Kosovu i Metohiji, jer da smo bili takvi, ne bismo ni postojali. Nastaviću da se svim sredstvima borim za istinu o zulumu koji naš narod trpi na Kosovu i Metohiji, iako se oni koji me progone ne služe pravom, već silom - istakao je.

Potpredsednik SL je poručio da  se vara svako ko na Kosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da ga ovakvim lažnim optužbama može zauvek proterati sa Kosova o Metohije ili odvojiti od sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo.

Srpska lista saopštila je ranije danas da se pokušajem neosnovanog hapšenja Radoičića nastavlja progon političkih predstavnika Srba koje Priština ne može da kontroliše, i za koje, kako kažu, smatra da im stoje na putu pokoravanja Srba na Kosovu i Metohiji, posebno na severu.

- Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz SL navode da Radoičić nema nikakve poslovne veze u ovoj opštini, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti u njoj, kao i da Radoičić nikada nije bio u opštini Štrpce.

Podsetimo, Kosovska policija potvrdila je danas da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, nakon što je pokušao da uđe na KiM preko administrativnog prelaza Brnjak, vratio u centralnu Srbiju.

Policija je u dnevnom izveštaju navela da se Radoičić, dok su ga policijski službenici proveravali, vratio u centralnu Srbiju, preneli su prištinski mediji.

Video: U Prištini nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA