Mihajlović i Godfri: Srbija i SAD partneri u eneregetskoj tranziciji

Rast srpske ekonomije je najveća promena na zapadnom Balkanu i najbrži način daljeg ekonomskog rasta je kroz izgradnju različitih izvora energije, kao i zajedničkog angažmana u jačanju energetske infrastrukture i partnerskog odnosa u energetskoj tranziciji i borbi sa klimatskim promenama - rekao je ambasador SAD Entoni Godfri

  • 3
Zorana Mihajlović, DFC sastanak Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sjedinjene Američke Države će nastaviti snažno da podržavaju Srbiju u daljem razvoju energetskog sektora i u procesu dekarbonizacije, rekao je danas ambasador SAD Entoni Godfri na sastanku s ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović.

- Vaše liderstvo u ovoj oblasti je dobro i važno za državu, bez obzira na otpore promenama koje sprovodite. Rast srpske ekonomije je najveća promena na zapadnom Balkanu i najbrži način daljeg ekonomskog rasta je kroz izgradnju različitih izvora energije, kao i zajedničkog angažmana u jačanju energetske infrastrukture i partnerskog odnosa u energetskoj tranziciji i borbi sa klimatskim promenama - rekao je Godfri.

Mihajlović je kazala da se nada se da će saradnja Srbije i SAD u narednom periodu biti unapređena u oblasti jačanja i modernizacije energetske infrastrukture i da Srbija računa na zajednički rad u procesu energetske tranzicije i borbe sa klimatskim promenama.

- Naše opredeljenje jeste da privučemo najbolje svetske kompanije, sa najsavremenijim tehnologijama i američke kompanije su dobrodošle. Uradili smo mnogo, ali nas čeka još mnogo posla i nadam se unapređenju saradnje. Najvažnija stvar u energetici i rudarstva su investicije, to je prioritet. Želimo da ostvarimo saradnju, kao što smo to uradili u prethodnom ministarstvu, posebno kada je reč o Moravskom koridoru - rekla je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o gasnoj diverzifikaciji, regionalnom povezivanju i saradnji u oblasti jačanja energetske bezbednosti, kao i sveukupnim odnosima Srbije i SAD, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i enegetike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    9. februar 2022 | 15:19

    Ta zena ce da upropasti nas energetski sektor nacisto !!!

  • Malajac

    9. februar 2022 | 18:34

    Još nije dala ostavku i u zatvor ,sacuvaj me boze koliko smo mi kriminalna i korupirana zemlja.

  • 🤣🤣🤣

    9. februar 2022 | 18:04

    Pa Zorana je mag kad i amere zavitlava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA