≫ 

Lajčak: Osećam se privilegovano što sam poznavao Kukana, počivaj u miru moj prijatelju

Kukan je bio izvanredan šef, odličan kolega i veoma drag prijatelj više od 25 godina. Naučio me je šta je diplomatija, vodio primerom i upoznao me sa Balkanom - napisao je Miroslav Lajčak

  • 0
Aleksandar Vučić Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je žaljenje povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova Slovačke i poslanika Evropskog parlamenta Eduarda Kukana.

On je na Tviteru napisao da je diplomatija Slovačke i Evropske unije izgubila jednog od najboljih, kao i da se oseća privilegovanim što je poznavao Kukana.

- Kukan je bio izvanredan šef, odličan kolega i veoma drag prijatelj više od 25 godina. Naučio me je šta je diplomatija, vodio primerom i upoznao me sa Balkanom - napisao je Lajčak i dodao da će mu se uvek diviti zbog njegovog talenta, inteligencije, elegancije i optimističnom humoru u svim okolnostima.

- Počivaj u miru moj prijatelju. Nedostajaćete nekoliko generacija slovačkih diplomata i brojnim prijateljima širom sveta. Danas su moje misli sa tvojom suprugom Zdenkom i tvojim najmilijima.

Video: Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa Eskobarom i Lajčakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA