≫ 

Žarko Obradović novi ambasador pri Oebsu i Ujedinjenim nacijama u Beču

Bivši ministar prosvete i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović imenovan je za ambasadora na sednici Vlade

  • 2
Žarko Obradović Foto: Marko Jovanović

Bivši ministar prosvete i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović biće novi ambasador Srbije pri međunarodnim organizacijama u Beču.

Prema informacijama Tanjuga, Obradović je na tu funkciju imenovan na sednici Vlade. Obradović će pokrivati Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i organizacije pri UN u Beču.

On je poslanik u aktuelnom sazivu Narodne skupštine, od aprila 2014. godine, a bio je poslanik i u periodu od 2001. do 2008. godine. Od 2008. do 2013. godine bio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije.

Obradović je bio član delegacije Skupštine Srbije u Skupštini Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u periodu od 2007. do 2008. godine, i član je delegacije Skupštine Srbije u Oebsu. Bio je član delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope od 2006. do 2007. godine i u periodu od 2014. do 2020. godine.

Od juna 2014. je zamenik člana delegacije Narodne Skupštine u aktuelnom sazivu Saveta Evrope. Predsednik je Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Srbije u aktuelnom sazivu i predsednik Grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa Narodnom Republikom Kinom.

Govori engleski i služi se francuskim jezikom.

Video: Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa šefom Misije OEBS na KiM Majklom Devenportom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    11. februar 2022 | 08:50

    Da li je moguće da nema ko drugi? Gde su mlađi? Tužno da isti ljudi obigravaju 30 godina.

  • petar

    11. februar 2022 | 08:42

    Nikad se resiti ovih preobucenih komunista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA