• 6
 ≫ 

Oko 60 javnih ličnosti dostavilo je delu opozicije predlog sporazuma o međusobnom nenapadanju

, Telegraf
 ≫ 

Predlog sporazuma je upućen Stranci slobode i pravde, koaliciji Moramo, Pokretu slobodnih građana, Građanskom demokratskom forumu, Novoj stranci, Demokratskoj stranci, kao i Narodnoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci i drugima, a potpisivanje je predviđeno je za 17. februar

 • 6
Opozicija, Koalicija Ujedinjena Srbija

Foto: ATA Images

Oko 60 javnih ličnosti dostavili su jednom broju opozicionih partija, koje definišu kao demokratske i stranke građanske orijentacije, predlog sporazuma čijim bi se potpisivanjem obavezali da se tokom predizborne kampanje neće međusobno napadati, da će isticati zajedništvo u cilju smene aktuelne vlasti, zajednički vrštiti kontrolu izbora, kao i da po završetku izbora neće ulaziti u bilo kakvu saradnju ili koaliciju sa strankama iz aktuelne vlasti ili njima bliskim.

Predlog sporazuma je upućen Stranci slobode i pravde, koaliciji Moramo, Pokretu slobodnih građana, Građanskom demokratskom forumu, Novoj stranci, Demokratskoj stranci, kao i Narodnoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci i drugima, a potpisivanje je predviđeno  za 17. februar.

Od budućih potpisnika Sporazuma zahteva se da bezrezervno podrže kandidata za predsednika iz redova demokratske opozicije koji, kako očekuju, bude ušao u drugi krug predsedničkih izbora, kao i da se obavežu da će podržati kandidata za premijera, odnosno gradonačelnika one potpisnice Sporazuma, odnosno koalicije, koja na izborima, kako navode, ostvari najbolji izborni rezultat.

Takođe, od budućih potpisnica Sporazuma traži se da nakon, smene aktuelne vlasti obezbedite uslove utvrđivanje eventualnih zloupotreba koje su počinili pripadnici aktuelne vlasti,garantovati nezavisnost pravosuđa, da će bezrezervno podržati pravosudne organe u utvrđivanju eventualne krivične odgovornosti pripadnika bivše vlasti, kao i da će bez odlaganja obustaviti sve štetne projekte koje je inicirala ili sprovela u delo aktuelna vlast.

Na kraju, od svih budućih potpisnika Sporazuma zahteva se da se jasno, javno i bez alternative izjasne o svom zalaganju za članstvo Srbije u Evropskoj uniji kao najvažnijem političkom, ekonomskom i kulturnom partneru savremene Srbije.

Među potpisnicima predloga ovog sporazuma su između ostalih Goran Marković, Dušan Petričić, Dejan Atanacković, Dragoljub Bakić, Srđan Dragojević, Vesna Rakić Vodinelić, Vida Petrović Škero, Dubravka Stojanović Rodoljub Šabić, Aida Ćorović...

Video: Vučić o predstavnicima opozicije u vladi: Sačekaću Anu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Fera

  11. februar 2022 | 13:59

  Sve moj do mojega.

  10
  3

  Podelite komentar

 • Deda Nole

  11. februar 2022 | 18:18

  E kad je Aida tu ja se ne brinem sto posto su u glibu do guse a da ne govorim o ostalim sponzorusama "Dragana" sve sam "krem drustva".

  3
  1

  Podelite komentar

 • Kole

  12. februar 2022 | 09:49

  Potpisnici su garant neuspeha za koga su potpisali. Kad čujem da je ti i Aida, ... Šta reći a ne zaplakati

  0
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok