≫ 

Skupština danas imenuje Nadzorni odbor za izbornu kampanju

Prema zakonu, Nadzorni odbor ima 10 članova i prati predizborne aktivnosti i ukazuje na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku

  • 0
Narodna skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Poslanici Skupštine Srbije danas započinju novu sednicu na čijem je dnevnom redu samo jedna tačka, a to je imenovanje Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Prema zakonu, Nadzorni odbor ima 10 članova i prati predizborne aktivnosti i ukazuje na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku.

Pet kandidata je predložio parlament, odnosno poslaničke grupe, a pet Vlada Srbije.

Političke stranke, kandidate za narodne poslanike, ali i javne medijske servise, ukoliko danas predlog usvoji skupština, pratiće Svetislav Goncić, v.d.upravnika Narodnog pozorišta, Marjan Jovanović, diplomirani ekonomista, Boris Bajić, diplomirani pravnik, Ridvan Redžepi diplomirani pravnik.

U Nadozorni odbor biće imenovani i Samra Fetahović, diplomirana pravnica, Branko M. Rakić, redovni profesor, Miodrag Savović savetnik za pravna pitanja, Ivona Pantelić, novinarka, Jelena Milenković Orlić, profesorka nemačkog jezika i književnosti i Aleksandar Stamatović prvak opere.

Video: Brnabić: Aleksandar Vučić je nosilac svih lista SNS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA