≫ 

Dveri i POKS potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore

Zajednička lista Dveri i POKS-a nosiće naziv "Boško Obradović Srpski pokret Dveri, POKS Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije'''', Obradović će biti zajednički predsednički kandidat koalicije, dok će Gojković biti drugi na zajedničkoj listi.

  • 9
Srpski pokret Dveri i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpski pokret Dveri i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), na čijem je čelu Žika Gojković, potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim, predsedničkim i beogradskim izborima.

Zajednička lista Dveri i POKS-a nosiće naziv "Boško Obradović Srpski pokret Dveri, POKS Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije", Obradović će biti zajednički predsednički kandidat koalicije, dok će Gojković biti drugi na zajedničkoj listi.

Obradović je posle potpisivanja sporazuma rekao da su dva pokreta udruživanjem odgovorila na poziv istaknutih intelektualaca koji su, kaže, pozvali sve koji su na referendumu bili protiv ustavnih promena, da zajedno izađu na izbore 3. aprila. Kako je rekao, osim učešća u referendumskoj kampanji protiv aktuelne vlasti i ustavnih promena, Dveri i POKS objedinjava i jedinstven stav po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, tradicionalne porodice i domaće ekonomije.

Obradović je naveo da im je zajedničko i zalaganje za obnovu kraljevine, za restituciju i vraćanje imovine oduzete nakon 1945. godine, kao i za smenu, kako je rekao, korumpiranog pravosudnog i političkog sistema koji se nije menjao u poslednjih 30 godina.

Istakao je da će koalicija imati konkretan predizborni program koji, između ostalog, obećava besplatne školarine za sve studente, smanjenje poreza na zaradu za parove koji stupe u brak, nedelju kao neradni dan u privatnom sektoru, manje akcize na gorivo, zabranu istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma u Srbiji... Obradović je najavio da će u narednim danima predati liste za parlamentarne i beogradske izbore i objaviti imena kandidata za poslanike i odbornike među kojima će se, kako je najavio, naći i nestranačke ličnosti.

Srpski pokret Dveri i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Foto: Tanjug/Rade Prelić

Gojković je rekao da je koalicija "treći put" na političkoj sceni čiji je cilj, kako kaže, promena "okoštalog" sistema koji, kako kaže, traje od višestranačja i u kojem vlada kult ličnosti, a institucije ne funkcionišu. On se osvrnuo i na to što je POKS donedavno bio u kampanji sa DS S podržavajući predsednika te stranke Miloša Jovanovića za predsedničkog kandidata ističući da i dalje smatra da Jovanović ima kvalitete da bude dobar kandidat, ali da je Obradović "pravi lider".

Na pitanje ko je pravi predstavnik POKS-a, jer će deo članova predvođenih Vojislavom Mihailovićem biti na listi sa DS S, Gojković je podvukao da je on jedini zastupnik i predsednik POKS-a i da će to dokazati predajom zajedničke liste sa Dverima, dok će, kaže, Mihailovićeva frakcija biti na listi koalicije NADA, ali pod drugim nazivom - "Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) - Vojislav Mihailović".

Video: Žandarmerija razdvojila pristalice SNS-a i Dveri na skupovima podrške ispred zgrade Skupštine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista®

    16. februar 2022 | 15:11

    Kad vidim ko se sa kim udružuje moram da se prekrstim levom rukom. Tu su babe i žabe, lovci i zečevi, vuci i jaganjci...,sačuvaj Bože?! Zemlja sa nepuna 7 miliona stanovnika ima više partija i stranaka nego cela Evropa zajedno iako više od 95% tih stranaka nema ni teoretske šanse da pređe cenzus. Šta im je onda cilj postojanja jbm li ga?!

  • Sale

    16. februar 2022 | 14:28

    Za kralja da, za Boska ne.

  • Kralj

    16. februar 2022 | 15:54

    Nasla rupa zakrpu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA