Koalicija Ujedinjena Srbija predala RIK-u listu i potpise birača

Ujedinjena Srbija predala je oko 20.000 potpisa birača i prva je opoziciona koalicija koja je predala listu

  • 4
Koalicija Ujedinjena Srbija Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Koalicija Ujedinjena Srbija, koju na parlamentarnim izborima predvodi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu i potpise birača koji podržavaju tu koaliciju.

Slogan kampanje Ujedinjene Srbije je "Promena iz korena", a predaji liste prisustvovali su lideri SSP-a Dragan Đilas, DS-a Zoran Lutovac, Pokreta za preokret Janko Veselinović, Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, vođa sindikata Sloga Željko Veselinović i kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković.

Ta opoziciona koalicija prikupila je oko 20.000 potpisa podrške građana, a potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže da sunjihovi osnovni iyborni ciljevi četiri cilja pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita.

- To su naše ključne poruke. Znamo da građani imaju poverenje u nas ne samo da ćemo to ispuniti, već da ćemo promeniti ovu državu iz korena i zbog toga je naš ključni slogan ''Promena iz korena" -  rekla je Tepićeva novinarima i dodala da su se prilikom prikupljanja potpisa suočavali sa opstrukcijama.

Najavila je će koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije prvu svečanu konvenciju imati sledeće sedmice u Nišu, gde će predstaviti parlamentarne kandidate.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je rekao da se ujedinila opozicija, ali i građani koji su dali potpise što, dodao je, govori o tome kolika je želja građana da dođe do promene.

- Srbija zaslužuje bolje, njeni građani zaslužuju da bolje žive, zaslužuje pravdu, jednakost za sve koji u njoj žive i mislim da mi imamo snage da to uradimo - istakao je Aleksić.

Koaliciju Ujedinjeni za pobedu Srbije čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.

Lista te koalicije je peta koja je do sada predata Republičkoj izbornoj komisiji za parlamentarne izbore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dera

    18. februar 2022 | 17:33

    Do treceg aprila 100% zvace se RAZJEDINJENA SRBIJA.KO HOCE DA SE KLADI?

  • Djordjevic Bec

    18. februar 2022 | 17:11

    Ako su potpisi na listi tacni 🙄onda je to celo njihovo telo☝️👍

  • Kombi stranke

    18. februar 2022 | 20:40

    Ova opozicija je preslikana situacija iz serije Bela ladja i Šojićem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA