Vučić i Dačić s novim abasadorom SAD u Srbiji

"Vlada Srbije se zalaže za to da se problemi na Kosovu i Metohiji rešavaju mirnim putem i dijalogom i očekuje pomoć SAD kako bi se došlo do pravednog i održivog rešenja, uz poštovanje legitimnih ineresa i Srba i Albanaca", rekao je Ivica Dačić

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastali su se sa novim američkim ambasadorom u Srbiji Majklom Kirbijem.

Premijer Srbije Ivica Dačić istakao je u razgovoru s Majklom Kirbijem da je interes Srbije da uspostavlja dobre partnerske odnose sa SAD.

- Vlada Srbije se zalaže za to da se problemi na Kosovu i Metohiji rešavaju mirnim putem i dijalogom i očekuje pomoć SAD kako bi se došlo do pravednog i održivog rešenja, uz poštovanje legitimnih ineresa i Srba i Albanaca - rekao je Dačić.

Dačić je novom ambasadoru SAD rekao i da je interes Srbije da uspostavlja dobre partnerske odnose sa SAD, a ambasador Kirbi je istakao da je važan zadatak stvaranje povoljne klime za američke investicije u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić je na sastanku sa ambasadorom SAD u Beogradu naglasio da će nastaviti da vodi bespoštednu borbu protiv sistemske korupcije.

Vučić je, takođe, rekao da će Srbija stvoriti povoljnu klimu za dolazak novih investicija. On je potvrdio spremnost Srbije da nastavi dijalog s Prištinom i ispuni obaveze koje je preuzela prethodna Vlada.

Obe strane konstatovale su da se odvija veoma dobra saradnja u vojnoj oblasti, a posebno je istaknuta uloga Nacionalne garde Ohaja, koja je u velikoj meri podržala proces reforme sistema odbrane, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA