• 0

Pajtić: Neću biti kandidat za predsednika DS!

Predsednik Vlade Vojvodine podržaće onog kandidata za koga se opredeli vojvođanska organizacija te stranke, uz napomenu da DS mora da obnovi svoju kadrovsku strukturu od najnižeg do najvišeg nivoa

  • 0

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić poručio je da se neće kandidovati za predsednika DS na predstojećoj izbornoj skupštini i dodao da će podržati onog kandidata za kojeg se opredeli vojvođanska organizacija te stranke.

Pajtić kaže da nije isključeno da bi razmislio o inicijativi za tu kandidaturu da je ona stigla ranije, a sada su, kako je obrazložio, politički procesi u stranci predaleko odmakli. Napominjući da je nekoliko puta istakao da se neće kandidovati za predsednika stranke u ovom izbornom ciklusu, on je rekao da su postojale takve inicijative unutar partije, ali su "nažalost u ovom trenutku zadocnele".

Pajtić je naglasio da nije neko ko bi mogao da promeni izjavu koju je dao u više navrata i naglasio da je DS jedina stranka u Srbiji u kojoj postoji trka za mesto predsednika što govori pozitivno o njoj, a ne o njenim slabostima i dezintegraciji.

Napominjući da je DS stranka u kojoj se čelnici menjaju i da je Boris Tadić četvrti koji je prevodi u proteklih 20 godina, Pajtić je rekao da će se posle predstojeće stranačke izborne skupštine videti da li će Tadić ostati na čelu DS ili će to biti neko drugi.

- Osnovni kvalitet DS je reizbornost i unutrašnja demokratičnost - kazao je Pajtić, naglašavajući da stranke koje nemaju tu unutrašnju demokratiju ne mogu demokratizovati ni društvo.

Na pitanje da li će na izbornoj skupštini dati podršku Tadiću i Draganu Ðilasu, Pajtić je naglasio da će biti onako kako se bude opredelila pokrajinska organizacija DS.

- DS mora da obnovi svoju kadrovsku strukturu od najnižih do najvišeg nivoa - istakao je Pajtić i ponovio da je DS najdemokratskija politička organizacija u našoj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima