≫ 

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Glavna tema očuvanje mira i stabilnosti u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost povodom situaciji na istoku Evrope i na Zapadnom Balkanu

  • 15
Aleksandar Vučić, Savet za nacionalnu bezbednost Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučiću Predsedništvu Srbije.

Sednica je održana povodom situacije na istoku Evrope i u regionu Zapadnog Balkana.

Izjava nakon sednice nije bilo, a o zaključcima biće izdato saopštenje.

Predsednik Srbije je na svom Instagram nalogu u međuvremenu objavio tačke o kojima je bilo reč na Savetu.

- 1. Očuvanju mira i stabilnosti u regionu; 2. Poboljšanju i povećanju stepena bezbednosti za našu zemlju i građane; 3. Analize i konkretne akcije u nabavci sirovina i važnih roba koje bi, usled svetske krize, mogle postati deficitarne. Srbija je na sigurnom putu! - navodi se u objavi.

Sednici, koja je počela u 10 časova, prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović i ministar finansija Siniša Mali.

U radu sednice učestvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, inače članovi Saveta, kao i komandant SAJ-a Sasoje Vulević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik policije Veselin Milić...

Članovi Saveta za nacionalnu bezbednost su predsednik vlade, ministri odbrane, unutrašnjih poslova i pravde, načelnik Generalštaba, direktori BIA, VBA i VOA.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podsetimo, govoreći o tome koliko će dešavanja između Rusije i Ukrajine uticati na Srbiju, predsednik je ranije izjavio da je naš stav principijelan po tom pitanju.

Komentarisao je i situaciju u Ukrajini, ali izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca.

- Ne bih da pogoršam poziciju Srbije. Olafa Šolca smatram za ozbiljnog političara, ali sam iznenađen njegovom izjavom da je "NATO intervenisao 1999. godine kako bi sprečio genocid na Kosovu". Angela Merkel je to za razliku od njega nazivala "humanitarnom katastrofom". Ja se nikada nisam složio ni sa njom. Nikakvog genocida i humanitarne katastrofe nije bilo na Kosovu i Metohiji. NJih na zapadu boli što Putin koristi sve njihove slabosti i iste argumente koje su iz NATO koristili kada su vršili agresiju na Srbe. Kada Kamala Haris kaže "ne dirajte nacionalne granice", onda svi žele da zaborave Srbiju. Svi žele da zaborave kako su Srbima otimali teritorije i menjali granice Srbije - rekao je Vučić i dodao da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

Poručio je da će od Rusije tražiti dodatne informacije o regrutovanju Albanaca sa KiM kako bi ratovali protiv Rusa u Donbasu.

- Lavrov iznosi sve dobro proverene informacije. Šef svih službi Rusije Patrušev će u nekoliko narednih dana doći u Srbiju - rekao je Vučić u intervjuu za Tanjug.

Video: Vučić: Jedino rešenje je povlačenje svih trupa sa severa KiM, a onda Brisel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sik

    21. februar 2022 | 10:38

    Dobro jutro neutralni. Dajte imunitet Rusima, kao što ste dali Nato.

  • Toma

    21. februar 2022 | 11:44

    Zastava Evropske Unije u pozadini, a nismo uopšte u EU 😀

  • Rea

    21. februar 2022 | 11:39

    Nekad su za bezbednost bili zaduženi vojvode...Mišić i Bojović... Pored njih,par generala i pukovnika... a danas nas čuvaju brnabić i kanadski dolar...sve sami menadžeri i pravnici sa originalnim diplomama...sve ljudi sa "ogromnim bezbednosnim iskustvima"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA