≫ 

Putinov sekretar za nacionalnu bezbednost stiže u Beograd

Planirano je da sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a jedna od ključnih tema biće alarmantna upozorenja da se na KiM, u Albaniji i BiH regrutuju tzv. psi rata za ukrajinsko bojište i napade na Donjecku i Luganjsku republiku

  • 3
Nikolai Patrushev, Nikolaj Patrušev Foto: Profimedia/Viktor Tolochko/Sputnik

Jedan od najbližih saradnika šefa Kremlja Vladimira Putina, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev, dolazi u Beograd u ponedeljak, 28. februara, prenose Novosti.

Planirano je da se Patrušev sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a jedna od ključnih tema razgovora biće alarmantna upozorenja koja je nedavno izneo ruski šef diplomatije Sergej Lavrov da se na Kosovu i Metohiji, u Albaniji i BiH regrutuju tzv. psi rata za ukrajinsko bojište i napade na Donjecku i Luganjsku republiku.

Vučić i Patrušev trebalo bi da razmotre i dalje pojačavanje saradnje dve zemlje na polju bezbednosti, kao i aktuelne izazove sa kojima se suočavaju naš region, Evropa i svet.

Očekuje se i da ce ruski zvaničnik od svojih domaćina u Srbiji zatražiti dodatne informacije o spekulacijama da su ruski opozicioni prvaci nedavno, navodno, tajno praćeni u Beogradu i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predao taj materijal Patruševu, tokom posete Moskvi početkom decembra prošle godine.

Vulin je tada oštro odgovorio na navode ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze da su pripadnici ruske opozicije prisluškivani tokom sastanka u Beogradu i da su transkripti tih razgovora predati Moskvi.

I srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, upozorio je juče da se izjava Lavrova o plaćenicima iz BiH, Albanije i samoproglašenog Kosova koji se regrutuju za rat u Ukrajini, mora shvatiti ozbiljno, jer dolazi od čoveka koji je jedan od vrhovnih autoriteta svetske diplomatije.

Dodik je najavio da će od nadležnih bezbednosnih službi u BiH zatražiti da ta informacija bude proverena i o svemu obaveštena javnost.

Video: Srdačan poljubac, a onda razgovor za malim stolom: Sastanak Putina i Aleksandra Lukašenka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. februar 2022 | 10:09

    TAMO JE NATO OKUPATOR KOJI OBUCAVA ALBANCE U BAZI BONDSTIL PROTIV SRBA I RUSIJE !!!! 23 GODINE NATO OKUPACIJE I ZLOCINA-PROGONA SRBA UZ BLAGOSLOV ZAPADA !!! STVARA SE VELIKA ALBANIJA!!!

  • Tigar

    21. februar 2022 | 11:03

    Crveni tepih i garda za gospodina i velikog prijatelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA