• 0
 ≫ 

Knjiga žalosti povodom smrti ambasadora Olivera Antića

, Telegraf
 ≫ 

Poštovaoci ambasadora Antića moći će da se u knjigu žalosti upišu sutra, 22. februara, od 10 do 14 sati u zgradi Ministarstva spoljnih poslova (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom), a biće otvorena i elektronska knjiga žalosti na adresi protokol@mfa.rs

  • 0
Oliver Antić, ambasador

Foto: lisbon.mfa.gov.rs

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković upisao se danas u knjigu žalosti otvorenu povodom smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića.

Selaković je napisao da je ambasador Antić bio istaknuti patriota i rodoljub, bez suzdržavanja i kalkulisanja, uvek i na svakom mestu spreman da brani narodne i državne interese.

Antić je, prema rečima Selakovića, kao profesor gradjanskog prava bio pragmatičan i racionalan, sa ozbiljnim osećajem za primenjivost i umeo je vanredno dobro i da piše i da govori i da misli.

- Oliver je dao poseban doprinos unapredjenju naših odnosa sa Portugalijom, a prijateljstvima koja je stvarao veoma zapaženo je u tamošnjoj javnosti jačao ugled naše zemlje i uklanjao stereotipe smišljeno i zlonamerno širene tokom smutnih i teških 90-ih godina prošlog veka - naveo je Selaković, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Poštovaoci ambasadora Antića moći će da se u knjigu žalosti upišu sutra, 22. februara, od 10 do 14 sati u zgradi Ministarstva spoljnih poslova (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom), a biće otvorena i elektronska knjiga žalosti na adresi protokol@mfa.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok