≫ 

Vučić iz Monaka: Naša politika je da smo posvećeni EU ali i da nećemo odustati od prijateljstva sa Rusijom

Predsednik Srbije odgovarajući na pitanja o ukrajinskoj krizi poručuje da je očigledno da velikim zemljama niko ne može ništa, i da u skladu sa tim, mi kao mali trebamo da se prikrijemo ispod kamena, da se držimo naših principa vojne neutralnosti, sačuvamo našu zemlju od stradanja i da obezbedimo pristojan život za naš narod

  • 8

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se uživo iz Monaka nakon sastanka sa knezom Albertom II.

Predsednik Srbije izjavio je, nakon svečanog ručka sa knezom Albertom II, da se nada da će knez posetiti Srbiju još jednom do kraja godine. Podseća da je Monako osnivač Alijanse za multilateralizam, pa je ova saradnja izuzetno važna.

- Pre odlaska iz Monaka trebamo da vidimo šta još možemo da uradimo, koliko će biti teško održati vojnu neutralnost. Naša politika je napravljena za teška vremena, ne za laka. Ona je nedvosmislena, čini je vojna neutralnost. Sutra ću u Španiji da kupim dva aviona, transportna. To je značajno, imaćemo sve više aerodroma, moćićemo da povezujemo gradove Srbije sa Beogradom - izjavio je Vučić i doda da se nada  uvećanju trgovinske razmene sa Monakom, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka.

Kada je reč o rusko-ukrajinskoj krizi, Vučić kaže da je Srbija u problemu.

- Mi smo mala zemlja i ne odlučujemo ni na koji način o sudbini Ukrajine, ali pozivam Zelenskog da osudi stravičnu agresiju koje su nad Srbijom sprovele zemlje NATO, i čim to uradi, rado ću se odazvati pozivu Ukrajine. Svaka zemlja misli da ima pravo od nekog da traži nešto. Sačuvaću Srbiju. Svi misle da je sad vreme da nam lupaju šamare i da nas lupaju u glavu, nije prvi put. Neka oni gledaju svoja posla, a mi smo suviše mali i jedini se držimo veoma principijalno međunarodnog javnog prava. Čim osude stravičnu agresiju u kojoj su stradale hiljade naših ljudi, onda ćemo i mi da reagujemo. Njihovi interesi su različiti od naših - kategoričan je predsednik.

- Kao što vidite velikim zemljama niko ne može ništa, a u skladu sa tim, mi kao mali trebamo da se prikrijemo ispod kamena, da su naši principi pravi, ali da sačuvamo našu zemlju od bilo kakvog stradanja i da obezbedimo pristojan život za naš narod - zaključio je Vučić.

Srpskom predsedniku je, podsetimo, priređen svečani doček ispred Kneževske palate, gde je potom usledio sastanak Vučića i kneza Alberta.

Tokom boravka u Monaku održana je i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji je knez Albert II od Monaka uručio predsedniku Vučiću.

Video: Vučić povodom glasina o poskupljenju gasa: Srbija je u problemu, to je neizdrživo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    22. februar 2022 | 16:10

    Без политике може да се живи али без пријатеља НЕ !!! ... 😊😇

  • uros

    22. februar 2022 | 15:38

    Mi Srbi nikada nismo bili mali!!

  • Nijazi Kuqi

    22. februar 2022 | 17:31

    Jok, nije vazno sta on kaze, nego sta ce da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA